NG B SM-Välikarsinnassa Turussa

NG B raivasi tiensä tämän kauden B-poikien SM sarjaan sunnuntaina 31.10. Turun Leaf Areenalla pelatussa välikarsintaturnauksessa. Etukäteen kovaksi rankatusta A-lohkosta irtosi piikkipaikka puhtaalla pelillä. Nämä kolme peliä saman päivän aikana tarjosi sekä hienoja onnistumisia että väkinäisempää puurtamista, mutta tyylipisteiden vielä puuttuessa arvosteluasteikosta nämä tulokset riittivät mainiosti 16 parhaan joukkoon Suomessa. Kolme kovaa ja fyysistä peliä yhteen päivään puristi mehut punapaidoista, mutta joukkueen tämänhetkinen suoritustaso on sitä luokkaa, että vähän heikommillakin kierroksilla saadaan peleistä pursotettua voittoja.

 

Aikainen aamulähtö Espoosta ja pomppuinen moottoritie ei häirinnyt valmistautumista ensimmäiseen peliin. Joukkueen syttymistä liekitti isäntäjoukkue TPS, joka on varmasti kaikissa ikäluokissa ennemminkin ennakkosuosikki kuin haastaja. Tällä kertaa turkulaisen flambeerauksen suorittikin master chefs NG B, joka tasaisella ja varmalla suorituksella friteerasi vastustajan ruokailuvälineettömäksi ja tarjoili kirsikaksi kakun päälle 4 hienoa maalia. Pizzakeisarin perillisilläkin olivat omat paikkansa iskeä pyöreä muna sarakkeesta rikki, mutta häkinvartijamme hoiti viimeisetkin susimustat pois kanalan ovelta kärkkymästä. Voitto NG B:lle tästä kokkisodasta puhtaasti 4-0.

 

Ensimmäisen pelin voiton jälkeen täyttä itseluottamusta puhkuva punakone alkoikin yskähtelemään päivän toisessa pelissä. Riihimäkeläisen SC Top –joukkueen ennakkoluuloton taistelu nyt ennakkosuosikkina peliin lähtenyttä Ängeebeetä vastaan oli vaarallista ja tuloksellistakin. Radanvarren rakkikoirat pysyivät tiukasti lahkeessa kiinni varsinkin kun oman joukkueen peliä vedettiin vanhan dieselin lailla vaikka tekemisen piti muistuttaa pendoliinon liitoa! Mutta alussa kehutulla rutiinisuorituksella saatiin runtattua yksi maali enemmän kuin vastustaja, joten asemalle saavuttuamme taululla oli 4-3- voittonumerot. Mutta junailijan lakinnosto vastustajalle hyvästä väännöstä.

 

Päivän viimeiseen tangoon kutsui Peliveljet Seinäjoelta. Ottelusta muodostui samanlainen hiihtoliiton suosittelema rivitanssi kuin SC Top –pelistä. Tässä vaiheessa lohkovoitto oli jo varmistettu, joten tavoitteeksi otettiin rento ja vapautunut suoritus. Tavoitteeseen ei ihan ylletty vaan kylläiset ängeet pyörittivät kylläkin peliä, mutta melko näennäisesti ja tehottomasti. SPV:kin roikkui pelissä mukana lähes loppuun asti, mutta Leaf Areenan summerin inahdettua Oilers NG B pääsi vihdoin pälkähästä 4-1 numeroilla ja sählyjengien tangokuningas oli kruunattu. Kuuluisan turkulaisen rasvaletun jälkeen joukkueen jokainen pelaaja pääsi vihdoin ansaitulle huilille.

 

Niin kuin valmentajat totesivat TPS pelin jälkeen, niin nyt oli ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että kausi on alkanut. Tästä eteenpäin pelataan sitten oikeista sarjapisteistä ja nautitaan oikeasta ottelutunnelmasta täysmittaisissa peleissä. Isot herrat liitossa vaan ensin ratkaiskoon onko Espoo maantieteellisesti enemmän lännessä kuin karttapainopisteeltään kuitenkin idässä?