NG B SM-Sarjassa kovaan Itälohkoon

Tällä kaudella Espoon Oilersin B-pojilla on vuoro kuulua taas SM-sarjan Itälohkoon. Maantieteellisesti sillä ei ole mitään väliä mihin päin Suomea sitä Tapiolasta starttaa pelimatkoille. Ennakkoon kovemmalta tuntuva Itälohko sopii joukkueellemme kuin pallo lapaan. Aikaisemmista vuosista on opittu monellakin rintamalla, että kovat pelit opettavat ja valmistavat joukkuetta ja sen yksilöitä parempiin suorituksiin kevään ratkaisupeleissä. En väheksy tässä Länsilohkon pelejä – kyllä sielläkin saa vääntää tosissaan paikasta kolmen parhaan joukossa. Sieltä itse nostaisin ennakkosuosikeiksi molemmat Tampereen joukkueet Classikin ja KooVeen sekä aina vaarallisen kestomenestyjä TPS:än. Muut sitten yrittävät horjuttaa näiden marssia minkä pystyvät.

 

Itälohkossa NG B:n lisäksi pelaavat siis pääkaupunkiseudun joukkueet Indians B94, SSV sekä Erä, kehä kolmosen ulkopuolelta tulevat kinkereihin PSS Porvoosta, NST Lappeenrannasta, Happee Jyväskylästä ja Top Team Savonlinnasta. Näistä ennakkoon kovimmilta tuntuvat Helsingin joukkueet sekä Happee. Koska pelit tullaan pelaamaan kaksinkertaisena sarjana (yksi vieraissa, yksi kotona) ja yksittäisinä peleinä, niin Itälohkon vahva pääkaupunkipainotteisuus ei ainakaan ole haitaksi. Pidemmälle matkalle joudumme ainoastaan Savonlinnaan, Lappeenrantaan ja Jyväskylään, joten joukkueen budjetti kiittää! Kotipelit NG B tulee pelaamaan THT Centerillä. Tavoite on olla kolmen parhaan joukossa ja saavuttaa suora play-off paikka ilman karsintoja.

 

Koska NG B, SSV, Indians ja Eräkin pelaavat samassa lohkossa, niin aikaisemmin näiden joukkueiden kanssa aloitettavaksi sovittu Matador-Cup jääkin pois ohjelmasta. Tämän harjoitusturnauksen tilalle joukkueen täytyy etsiä muita vaihtoehtoja, mutta eiköhän vapaaehtoisia sparraajia aina löydy. Halukkaat voivat ilmoittautua. Sarja pyörähtää käyntiin parin viikon päästä, joten toivotamme kaikki taitosalibandystä kiinnostuneet tervetulleiksi kannustamaan punapaidat voittoihin. Tarkempi otteluohjelma tulee joukkueen kotisivuille heti kun se vaan saadaan valmiiksi.