Mika Jussila - Floorball

oilers_ng_94_sm_kulta

The world of floorball could be pictured as the skeleton in my closet, because in rock'n roll you're supposed to say "music saved me from sports". I got introduced to this ball game through my son. When he was the size of a fire hydrant he started this game where boards crash, the nets swing and the one on ones are as intense as in a boxing match. The fast tempo of the game, the speed and the coordination ability that requires a lot of talent are things that easily makes you fall for it. And, as often happens in junior leagues and sport clubs, I, as an idle dad on the side of the field, got recruited to coach my sons team. I can still be found there, at the moment as "help for the pros.".

The urge of learning the secrets of the game, the tactics and working with juniors has only grown with the years. The most giving part of this has been to realize how far pure enthusiasm and interest can get you.  Many bands and artists could learn much from the world of sports. You need to focus on your own head everyday and learning to concentrate on the relevant is essential. And what became of the fire hydrant sized junior, he is now as tall as I am and a damn good floorball player! In this part the thanks go to the  Espoon Oilers organization, Hexi Arteva, Oilers 94's and Oilers Inter's juniors and Johan Stolt... and of course  Niklas.

SBsivu1


NG B:lle pettymysten kausi

Sunnuntaina 27.3. Tampereen Tenniskeskuksessa pelatussa B-poikien ratkaisevassa puolivälierässä Classic – NG B ratkottiin jatkoon menevä joukkue. Oilersin B-pojat olivat valmistautuneet peliin huolella ja kaikki näytti hyvältä ottelun alkuvihellykseen asti, jonka jälkeen melko pian kävi ilmi, että punapaitojen otteissa oli reilu annos ylimääräistä jännitystä. Pelikellon edetessä kävi ilmi että vastustajan voitonhalu, tunteen palo ja itseluottamus olivat ihan eri tasolla kuin vierailijalla. NG:n yleensä varma ja luotettava peruspelaaminen oli tipotiessään ja pelaajat tekivät harvinaisia ja heille epätyypillisiä virheitä, joista vastustaja rankaisi armotta. Classicille ansaittu voitto ja paikka neljän joukossa.

 

Näin Oilers NG B:n kausi loppui ennen aikojaan. Lopullinen sijoitus SM-sarjassa taitaa olla seitsemäs. Tämä on selkeästi pettymys kun sitä peilaa lähtökohtiin, millä kauteen startattiin. Joukkueen materiaalin piti olla erinomaista, valmennus huippuluokkaa ja tekeminen laadukasta. Asiat eivät vain aina mene suunnitelmien mukaan ja yllättäviäkin vaikeuksia kauden aikana kokenut joukkue ei koskaan hioutunut yhtenäiseksi ryhmäksi. Seuraavissa kappaleissa esitän oman näkemykseni asioiden kulusta. Voi olla etteivät muut ole samaa mieltä kanssani, näkevät asiat eri tavalla ja voi olla, ettei sanomiseni miellytä kaikkia, mutta siksi minulla onkin tällainen oma foorumi, jotta voin asioita sanoa.

 

NG B pysyy taistossa mukana

B-poikien SM-sarjaa on nyt pelattu puolet eli ensimmäinen kierros. Muutama peli näistä meni NG B:n osalta mollivoittoisesti, mutta sunnuntaina 9.1. Jyväskylän Happeelta riistetyt 2 pistettä auttoivat joukkuetta roikkumaan kisassa mukana, ja vielä ihan hyvissä asemissa. Sarjataulukossa sijoitus on vielä neljäs, mutta pisteitä on jaossa vielä 14, joten eiköhän toisella kierroksella öljypojat aloita kipuamisen kohti kärkeä.

Happeen B-pojat jäivät sunnuntaina RA:n maneesilla vedetyssä esityksessä totaalisesti norsun jalan alle. Jonglöörimäisen pirteästi esiintyneet punanutut akrobaattimaisia suorituksia esitellessään tekivät vastustajien harvoista hyökkäysyrityksistä lähes täysin aseettomia, kuin olisi liian suurta päätä yrittänyt tunkea leijonan kitaan. Happee yritti roikkua kuin trapetsilla pelissä mukana, mutta illan tirehtööreinä toimineet Lindroos ja Peltola molemmat silinteritempun tehneenä, enkä tarkoita sitä kanin vetämistä hatusta, vaan kolmella maalillaan johdattivat NG:n paraatia. Loppufanfaarin raikuessa taululla komeilivat 12-3 voittolukemat. Sirkusareena hiljenee, NG has left the building ja paluu kotihalliin on tosiasia.

 

Kenraaliharjoitus sunnuntain esitykseen ei sen sijaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla. SSV:n vieraana 5.1. keskiviikkona Pasilassa pelatussa ottelussa tuli karvas jatkoaikatappio suht hyvän esityksen päätteeksi. Jos pelattiin sunnuntaina RA:lla omituisella alustalla, niin samaa voidaan sanoa Pasilan parketista. Peli muistutti paikoin suurta flipperiä, missä kuula sinkoilee kovaa ja holtittomasti puskurista toiseen kenenkään pysymättä vauhdissa mukana. Meidän joukkueen peli loppui kohtalokkaaseen tilttiin ja nollaan pisteeseen, vastustaja sai extrapallon ja 2 pojoa plakkariinsa lisää. SSV on tällä hetkellä sarjan vahvin joukkue ja menossa kovaa vauhtia kohti lohkon ykköspaikkaa. Siitä kakkospaikasta NG B aikoo vielä tapella tosissaan ja toivottavasti oikealla salibandynpelaamisentaidolla, jotta erilaiset ulkopelilliset seikat eivät enää häiritsisi jalon pelin hienouksia.

B-Poikien SM-Sarja, Itälohkon tilastoja ja tuloksia

Käytä paluulinkkiä peruuttamiseen tai päivitä sivu niin pääset takaisin alkuun.

NG B:lle arvokkaat pisteet

NG B saalisti viikonlopun kahdesta SM-sarjapelistään 3 sarjapistettä. Lauantain kotiottelussa joukkue tahkosi tasan 5 – 5 Savonlinnan Top Teamin kanssa ja sunnuntain vieraspelissä Lappeenrannassa tuli sitten selvä 11 – 6 voitto NST:stä. Top Team ottelu noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin aikaisemmatkin SM-pelit. Alussa joukkue oli terävä ja hyvällä liikkeellä päästiin jo 4 – 0 johtoon. Sitten iski taas comfortable lead –syndrooma ja vastustajan muuttaessa pelitempoaan ei NG B leijuessaan pystynytkään vastaamaan haasteeseen. Kolmannessa erässä Topit menivät jo maalin johtoonkin, mutta onneksi tällä kertaa päästiin edes tasoihin. Toki jatkoajan loppuminuuteilla painostus oli kovaa ja kaikki mahdollisuudet voitto-osumaankin olivat olemassa, mutta tälläkään kertaa ei onnetar virnuillut punapaidoille.

 

Lappeenrannassa puitteet olivat hyvät, mutta viikoittaisista ”puulattiatreeneistä” huolimatta urheilutalon parketti tuotti jatkuvasti vaikeuksia. Pallo pomppi ja poltti lavassa yllättävän paljon ja peli muistuttikin paikoin sokeiden miekkailua pesäpallosäännöillä. Toki tälläkin taktiikalla NST poltettiin kotipesälle 11 kertaa heidän onnistuessa sivaltamaan vain 6 kertaa, joten hieman rennommin mielin ja hymynkare suupielissä joukkue voi siirtyä joulutauolle. Pelit jatkuvat 5.1. SSV:tä vastaan Pasilan Urheilutalolla.

NG B - Turpaan ja Pataan

NG B pelasi SM-sarjassa kaksi peliä viime sunnuntaina ja maanantaina. Ensimmäisessä pelissä tuli naapurinpojilta turpaan ja toisessa pelissä vahvemmilta pataan. Lauantaina allekirjoittanut seurasi on-line tulospalvelusta, kuinka muut SM-sarjajoukkueet pelasivat kummallisia pelejä ympäri suomea – pelejä, joissa ennakkokaavailujen mukaan toisen piti joko voittaa selvästi tai molempien vääntää tasaisesti, mutta lopputulokset olivatkin yllättäviä. Toisaalta pelien sisällä tapahtui ihmenousuja kuin myös totaalisia romahduksia. Kun sitten tuli oma vuoromme pelata, niin saivatpahan muut ympäri suomea tulospalvelun kautta todeta, kuinka kummallisia voivat salibandypelit olla.

 

Sunnuntaina Indians B94:ää vastaan johdimme pelin puolessa välissä 5-0 ja toisen erän lopussakin vielä 6-2, mutta viimeinen erä hävittiin 2-8. Tätä minä kutsun turpaansaamiseksi. Maanantaina jatkettiin siitä, mihin sunnuntaina jäätiin. Tapanilan Erä meni ekassa erässä jo 3-0 johtoon ja usko omaan tekemiseen on koetuksella, peli ei kulje ja vastustaja pyörittää mielin määrin. Toisen erän lopussa numerot olivat Erälle jo 8-2 ja pelin luultiin olevan ohi. Kolmas erä ja runsaassa viidessä minuutissa NG B iski 5 maalia ja nousi yhden päähän vastustajasta. Tällä kertaa kiri ei kuitenkaan riittänyt, pataan tuli ja pisteet jäivät Mosalle.

 

Syitä moiseen vuoristoratapelaamiseen on varmasti monia, mutta suurin riski tappioiden käsittelemisessä on se, jos vikaa ei löydetä itsestä. Jokainen tekee virheitä ja niiden tunnustaminen on ainoa tie niistä oppimiseen. Jokaisella meistä on eteisessä tai kylppärissä kotona peili. Nyt nenä kiinni siihen ja pitkä tuijotus sitä kaveria silmiin, joka sieltä vastaan katselee. Kysykää siltä, mitä te voisitte itse tehdä ensikerralla paremmin!

Page 1 of 5

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Next 
 •  End 
 • »

Photo Albums