NG94 SM-sarja-avauksessa

NG94 aloitti SM-sarjapelinsä sunnuntaina 29.11. Seinäjoella. C-94 sarjan länsilohko on kivenkova eikä yhdessäkään pelissä tulla pääsemään helpolla talvikauden aikana. Lohkon ennakkoasetelmissa meillä on varmasti enemmän haastajan rooli kuin ennakkosuosikin paineet. Tämä lähtökohta sopii meidän joukkueelle kuin nenä keskelle naamaa ja sen nenän kanssa on puskista mukavampi iskeä... palloja maaliin. Joukkueemme oli jalkeilla lähes täydellä vahvuudella pahimman flunssatsunamin mentyä jo ohi.

Ensimmäisessä pelissä lähdimme haastamaan Porin Karhuja http://fi.wikipedia.org/wiki/Karhu_(olut). Haastamaan siksi, että aikaisemmissa kohtaamisissa on tullut nalleilta pataan. Taktiikka peliin oli kerrankin valittu oikein ja alusta asti matsi eteni meidän komennossa. Puna-asuiset Öljyparonit olivat liikkeellä hyvällä asenteella, nopeilla jaloilla ja järkevällä pelinlukemisella. Porin Kontioille peli oli jo päivän toinen ja se saattoi tylsyttää vastustajalta syömähampaita. Pelin loputtua riisuttiin Otsoilta turkishousut tassuille ja lihat pakastimeen 6-2 numeroin. Tässä pelissä saatiin Teddyistä kauan kaivattu yliote ja omatoimisesti alennettiin metsän kuninkaat tavallisiksi dingoiksi... ympäriinsä juoksenteleviksi erämaakoiriksi. (Neumannille terveisiä!)

Oliko sitten pikkutakin povitaskuun jäänyt hieman hyvänolon tunnetta, mutta päivän toisessa pelissä Suomen Los Angelesin reikäpallolähettil... äh, Turun Palloseura vuorostaan otti peliohjaimet heti käsiinsä. Tämä peli oli heille päivän ensimmäinen ja meille taas toinen ja se näkyi meidän liikkumisessa ja keskittymisessä. Tähänkin taistoon valittiin mielestämme oikea taktiikka, mutta ei se ”tepsinyt” tälläkään kertaa. Ensimmäinen erä oli kammottavaa taaperrusta eikä laatua saatu millään tekemisiin vaikkakin numerot pysyivät vielä siedettävästi nollilla. Toisessa erässä alettiin sitten tosissaan olla henkisesti turk”kusessa” mustapaitojen vyöryttäessä hyökkäyksiään aina vain vaarallisemmin. Hyökkäyspäässä pärjäsimme ihan tasavahvasti ja luotiin kyllä maalintekopaikkoja, mutta omassa päässä oltiin pyörityksessä kuin tukkapotkurit Ruisrokin rantalavalla. Kolmannen erän alussa sitten ”laukesi kone” lopullisesti valuttaen oilerssit ulos ja henkinen romahdus oli tosiasia. Loppupeli sitten vain pelattiin pois ja summerin soidessa oli taululla tylyt 5-1 tappionumerot.

Muutama asia jäi kuitenkin mieleen tästäkin taistelusta. Ensinnäkin valmistautuminen peliin oli taas luokattoman huonoa. Jos oltaisiin oltu liikkeellä samalla asenteella kuin ensimmäisessä Karhunpainissa olisi peli-ilme ollut varmasti iloisempi. Toiseksi, marginaalit ovat pienet ja mikä tahansa joukkue on voitettavissa, mutta myös tukkapöllyä tulee helposti, jos kokonaisuutena emme ota vakavasti päivän kaikkia tapahtumia. Seuraavat pelit pelataan Porvoossa kahden viikon päästä ja siellä täytyy kaikkien palasten taas loksahdella kohdilleen, jos haluamme jatkaa pisteiden metsästystä SM-sarjassa.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä