Oilers NG94 kävi haistelemassa Storvreta -tunnelmia

Espoon vet jag inget om... luki Salems If:n kotisivuilla ennakkoarviossa, jossa spekuloitiin lohkostamme mahdollisesti jatkoon menijöitä. Vaan nytpä tietävät ainakin någonting! Maailman suurin juniorisalibandyturnaus, Uppsalassa Ruotsissa järjestettävä Storvreta Cupen 2009 ei olisi voinut joukkueeltamme paremmin alkaa. Paitsi että valitsimme matkustustavaksi lentämisen laivamatkan sijaan, niin myös alkusarjan kaikki neljä peliä menivät lähes täydellisesti. Kolme voittoa ja yksi tasapeli (0-0), vain yksi päästetty maali neljässä pelissä ja lohkovoitto kovien ruotsalaisnimien nenän edestä teki joukkueestamme kertaheitolla tunnetun länsinaapurimme salibandypiireissä. Pandoran ja E-typen pilaamassa eurohumppasveamammas hemmetissä punapaitaiset raadonsyöjämme hevimetsien synkistä syövereistä ja metallipajojen patojen alla varttuneet Lordeja aamupalaksi popsivat sählyduunarit näyttivät vastustajilleen sen kuuluisan kaapin paikan... tätä huonekalua siinä siirrettäessä tuli sitä ravistettua ja sekoitettua sen verran, että mahtaakohan naapurin poika edes löytää enää ulos kaapista.

Sunnuntaipäivän 27.12. avauspelissä kentälle marssi vastaamme ehkä ennakkoon lohkon heikoin lenkki Skälby IBK. Hieman vieraalta tuntunut alusta, avauspelin jännitys ja pitkähkö joulutauko aiheutti muutaman vaaratilanteen vastapelureille pelin alussa, mutta melko nopeasti niistä toivuttuamme pelin hallinta siirtyi koko ajan enemmän meidän joukkueelle. Lopussa ei ollut enää epäilystäkään kumpi jengeistä oli parempi ja näin meille kirjattiin joukkueen historian ensimmäisestä Storvreta-pelistä puhdas 7-0 voitto.

Päivän toisessa pelissä kentälle ilmestyi jo paljon kookkaampia ja fyysisempiä vastustajia Sköndals IK –joukkueen pelipaidoissa. Halli oli vaihtunut ja olosuhteiden ollessa nyt lähes täydelliset saatiin kentällä aikaiseksi melkoinen thrilleri. Toisen erän alussa tilanteen ollessa 2-0 meille, päästettiin kaveri tekemään kavennusmaalin ja myöskin takaisin peliin. Jos pelin ensimmäinen puolisko olikin meidän hallintaa, niin loppupuolella peliä vastustaja sai paremmin juonesta kiinni ja vyörytti vaarallisemmin hyökkäyksiään, mutta kovan paineenkin alla pystyimme säilyttämään voiton avaimet loppunumeroin 3-1.

Maanantaiaamun ensimmäinen peli alkoi jo 7.30 ja vastustajaksi ilmoittautui yksi lohkon ennakkosuosikeista, Åkersberga IBF. Tässä vaiheessa tiesimme jo vastustajamme vain kovenevan pelien edistyessä, joten mihinkään leijumiseen ei ollut edellisen päivien voittojen jälkeen varaa. Mutta niin taas kävi, että peli saatiin haltuumme lähes ensimmäisistä vaihdoista lähtien ja lähes hurmoksessa pelaava, äärimmäiseen iskuun viritetty punakone ei antanut niittykummulle mitään mahdollisuuksia. Joukkueemme leveä materiaali, ripeä liike ja periksiantamattomuus oli liikaa ruattinbojal ja selkärangan poikkinapsahdus kuuluikin jo toisen erän alussa. Ykkönen ruutuun ja luukunkautta kotiin puhtaalla 7-0 voitolla.

Maanantain toisessa pelissä ratkottiin sitten lohkovoitto Storvereta IBK Rödin kanssa. Meillä oli parempi maalisuhde, joten tasapelillä lohkon ykköspaikka olisi meidän. Vastassa oli selvästi alkulohkomme kovin joukkue... meidän jälkeen. Peli oli hermoja raastavan jännittävä ja kentällä taisteli kaksi uskomattoman hyvin ja uhrautuvasti puolustavaa, nopeita vastahyökkäyksiä iskevää ja loppuun asti taistelevaa joukkuetta. Ja loppusummerin soidessa nitrojen jo loputtua pulssin ollessa 220 kynnet kaluttuna seuraavaan sorminiveleen asti ja huutoäänen kadottua peli päättyi harvinaiseen nolla nolla tulokseen. Tämä riittikin meille ja pudotuspelien suhteen mukavampi jatko-ohjelma oli meille tarjolla. Maanantain iltapelissä sitten aloitettiin vastustajien tiputtaminen. Ensimmäisessä pudotuspelissä tanssipariksi oli kaavio heittänyt Hässelbyn. Viidennessä pelissä alkoi jo näkyä pientä uupumista ja pelaamisen taso ei ollut Ihan yhtä huipussa kuin päivän aikaisemmissa koitoksissa. Pelirutiini oli tässä vaiheessa kuitenkin niin kovaa luokkaa, että 4-0 numeroilla joukkueemme eteenpäin ja ansaitulle yötauolle.

Kolmas peräkkäinen ylösnousemus kukonlaulun aikaan ei luvannut lähtökohdiksi seuraavaan matsiin liikoja. Punapaitaiset unikeot silmät ristissä eivät tahtoneet löytää edes hallista alkulenkille. Valmennusjohto yritti vielä epätoivoisesti aamun pimeinä tunteina viime hetkillä herätellä poikia, mutta tässä vaiheessa ennen ottelua se oli jo myöhäistä. Kun kaikissa aikaisemmissa peleissä oli häkkiimme isketty yksi vaivainen maali, pisti vastustaja Tyresön TTIBK niitä nyt verkon perille peräti kuusi. Jonkinlainen paras lataus oli jäänyt eiliseen eikä meillä ollut pelin missään vaiheessa mahdollisuutta nousta haastamaan terävämpää vastustajaa. Harmillista siksi, että Tyresö ei ollut samaa tasoa joukkueena kuin edellisten päivien kovimmat joukkueet. Peli kaatui nyt siihen että emme itse päässeet lähellekään omaa tasoamme. 6-2 tappionumeroin Oilers NG94 päätti taivalluksensa Storvreta –turnauksessa.

Viidessä ensimmäisessä ottelussa opimme, miten pitää puolustaa uhrautuvasti vaikka joukkueemme pelaa aktiivista ja liikkuvaa peliä. Tämä vaatii pelaajalta hyvää kuntoa, nopeita jalkoja ja valtavaa halua tehdä töitä joukkueen eteen. Kuudennessa pelissä vain hyytyi kone ja kun polttoaine on loppu myös aivoista, ei valtavaa tahtotilaa enää synny. Finaalissa pelasi lopulta kaksi rättiväsynyttä ruotsalaisporukkaa varsin huonotasoisen pelin. Tästäkin taas opimme sen, että joukkueen pelaava materiaali on oltava leveä, jotta väsyneiden ukkojen tilalle voidaan aina vaihtaa näitä tuoreita jalkoja.

Kokemuksena turnausmatka oli onnistunut. Arvosanaksi joukkueemme kokonaisesityksestä peleineen ja käytöksineen on annettava 10-. Onnistumisen takuutyöstä myös iso kiitos koko cupin parhaalle kannustusryhmälle ja henkilökohtaisille huoltojoukoille. Meidän peleissä oli katsomossa meteliä ja tunnelmaa. Pojat valittelivatkin, ettei kentällä kuule ketjukavereiden puhetta, kun ”fanijoukot huutaa niin hemmetin kovaa”. Espoon Olli, Kiisseli-setä, samboni ja allekirjoittanut kiittää mukana olleita mukavasta seurasta ja kaikesta avusta.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä