Oilers Inter Historiikki, osa 4. – Pelit mestaruudesta alkavat (05-06)

Mika
Juho
Leo
Henkka
Olli
Jouni
Måsse
Nicke
Johan
Henri
Oliver
Toni
Jyri
Opa
Matsku
Ossi
Saku
Olli
Arttu
Dalle
Niku
Tumppi
Petu
Miska
Mika
start stop bwd fwd 
”Oilers Inter pelaa neljättä kauttaan. Joukkueemme on pysynyt hyvin yhtenäisenä koko olemassaolonsa ajan. Tätä vahvaa kaverihenkeä ja yhteistä tekemistä pidämmekin kovassa arvossa ja teemme sen vahvistamiseksi edelleenkin paljon töitä. Salibandyakatemia Interin pääaineet ovat edelleen huumori ja hauskanpito. Motivaation pelaamiseen ja harjoittelemiseen haemme salilta, missä voimaharjoitukset keskittyvät naurulihaksiin ja venyttelyt suupieliin. Tämä näkyy myös rentoina mutta itsevarmoina otteina kentällä. Interissä saa uskaltaa. Harjoituksissa pyrimme pitämään kovaa vauhtia ja hiomme taktisia kuvioita unohtamatta myöskään ihan perusasioita. Oilers Inter on vahvasti sitoutuneiden poikien joukkue, jonka aktiiviset ja kannustavat vanhemmat toimivat hyvänä taustatukena.”


Näillä sanoilla Oilersin kotisivuilla esiteltiin Interiä neljännen yhteisen kauden alussa. Kausi 2005-2006 toi taas pieniä muutoksia Interin kokoonpanoon. Kahden pelaajan lopetettua joukkue kaipasi täydennystä ja Olli Lehmusvuori liittyikin joukkueen vahvuuteen kesän jälkeen. Inter oli myös keväällä saanut Olli Leinosesta uuden joukkueenjohtajan Vallen perustettua Oilers Huntersin omaksi leikkikentäkseen. Tällä kaudella joukkue siirtyi E-poikien sarjaan ja 94-pojat pelasivat ensimmäisen kerran oikeasti aluemestaruudesta. Liiton peleissä peliaika kasvoi 3 x 15 minuuttiin, syksyllä pelattiin aluesarjaa ja keväällä sitten ylempää jatkosarjaa. Interillä oli myös ilmaiset osallistumiset sekä Hifk-Cupiin 19.-21.8, että Helsinki Floorball Openiin 10.-11.9.

THT-Center vs. Esport Arena

Harjoitusolosuhteet olivat kauden alussa sekavat. Olimme anoneet yhtä viikottaista vuoroa uudesta vielä keskeneräisestä Tapiolan Esport Arenasta. Edellisen kevään vanhempainkokouksessa tehtiin tästä päätös, kun vielä Johanin tekemä välimatkataulukko puolsi vahvasti EA:n etua lähellä olevana hallina. Ykköstreenipaikaksi joukkueellemme oli edelleen THT Center Kauklahdessa, mutta toisaalta jouduimme tyytymään kerran viikossa Mankkaanpuron koulun erittäin pieneen liikuntasaliin odotellessamme Esport Arenan valmistumista. Uusi halli oli luvattu valmistuvaksi 1. syyskuuta, mutta se aukesi lopulta vasta 21. marraskuuta. Mankkaan koululla mm. Exelin edustaja ja Oilersin liigapelaaja Pasi Kotilainen kävi esittelemässä pojille uusimpia mailamalleja.

Koska päivämäärät ja aikataulut eivät olleet meille suotuisat päätettiin kauden avaava leiri järjestää omatoimisesti THT:lla yhden päivän mittaisena. Vanhemmat ruokkivat talkoovoimin pojat makaroonilaatikoilla , salaateilla ja reissumiehillä samalla kun joukkue hioi kuvioita kentällä alkavaa kautta varten. Päivä päätettiin Hanasaaressa saunomalla ja uimalla, ja tunnelma kaiken jälkeen oli niin hyvä, että tiesimme kaudesta tulevan meille suotuisan.

Pasi Kotilaisen mailaesittely Mankkaanpuron koululla
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
Valokuva-albumi: Jouni Vehkaoja - Interin kummipelaaja 2005-2006
01/12 
start stop bwd fwd
Tapiolan Esport Arena sai viimein ovensa avattua maanantaina 21.11.2005 monta kuukautta myöhässä. Oikeasti hallia olisi tarvittu jo heti Arena Centerin sulkeuduttua WeeGee-talossa keväällä 2004. Mielestäni tämä puolentoista vuoden viive kertoi vain yleisestä suhtautumisesta harrastukseen nimeltä salibandy. Espoon kaupunki päättäjineen ei ollut kiinnostunut Suomen suurimman sisäpalloilulajin harrastajista vaan heille tärkeämpää oli saada nopeasti taidemuseo pystyyn uusiin tiloihin. Espoo on aina halunnut olla kulttuurikaupunki eikä urheilu ole koskaan edustanut sille mitään kulttuuria. Itse kävin tutustumassa uuteen valmistuneeseen halliin jo ennen avautumista ja jo silloin havaitsin lukemattoman määrän puutteita, mitkä esitinkin korjattavaksi. Nämä toiveet kantautuivat kuuroille korville ja hallin pelikenttien alustat ovat edelleen lähes kelvottomat sekä melu hallissa on lähes sietämätöntä. Oheisharjoitteluun puitteet olivat ihanteelliset joten kokonaisuutena halli oli meille juuri ja juuri tyydyttävä. Nykyäänhän halliyrittäjän kiinnostus lajia kohtaan on hiipunut olemattomiin ja tilalle on tullut pelkkää rahastusta ylläpitävää sirkustoimintaa leikkipuistoineen ja hampurilaisravintoloineen. Espoon Oilers kaupungin suurimpana salibandyseurana tarvitsisi ehdottomasti oman hallin ilman mitään kompromisseja!

  

 


Simple Picture Slideshow:
No images found in folder /home/np52790/domains/mikajussila.fi/public_html/images/phocagallery/inter-2005-10-24-jouni-vehkaoja
Interillä oli myös edessään uuden kummipelaajan valinta – valinta siksi, että olimme jo tottuneet Hexin avustuksella itse valitsemaan kummipelaajamme. Toivelistan ensimmäisenä oli Jouni Vehkaoja, joka saapuikin joukkueemme treeneihin jo varsin pian syksyllä. Jouni ei ainoastaan vieraillut treeneissä vaan ilmoitti heti aluksi valmentajille, että meidän oli aika siirtyä sivummalle, kun hän vetää treenit joukkueelle. Pojat esittivät ensin eriaiheisia kysymyksiä hänelle, jonka jälkeen he siirtyivät käytännön harjoituksiin. Mieleen jäi erityisesti Leo esittämä kysymys ”kuinka kovaa vedät alkulämmöt ennen peliä?” ja vastaus ”niin lujaa, että paita on märkänä hiestä”, johon Leo vastasi kommentilla ”Hullu! Ethän sä sitte jaksa pelata enää.” Jouni kävi myös katsomassa meidän pelejä aina kun kiireiltänsä ehti. Jos tässä vaiheessa mietitään Interin kummipelaajia, niin lista on aika vakuuttava – Mikko Lehto, Esa Jussila, Tero Tiitu ja Jouni Vehkaoja. Näiden herrojen yhteenlasketut liiga- tai maajoukkuepelit saisivat kenet tahansa kalpenemaan rinnalla.


 

inter-2005-08-hifk-cup-02cKuva-albumi: Hifk Cup 2005


Helsinki Floorball Open 2005

inter-2005-11-10-hfo-2735
inter-2005-11-10-hfo-2736
inter-2005-11-10-hfo-2737
inter-2005-11-10-hfo-2740
inter-2005-11-10-hfo-2744
inter-2005-11-10-hfo-2758
inter-2005-11-10-hfo-2790
inter-2005-11-10-hfo-2791
inter-2005-11-10-hfo-2791b
inter-2005-11-10-hfo-2791c
inter-2005-11-10-hfo-2792
inter-2005-11-10-hfo-2793
inter-2005-11-10-hfo-2794
01/13 
start stop bwd fwd
Betty katsomassa otteluaTylsä matsi, Inter vie Rangersejä 12-0 (16.10.2005)
2005 Inter Niq Jussila
2005 Nicke Paul
Mika Jussila Dalton Nykky
2006-04-21-olli-juho

Sitten itse peleihin... jo ennen THT:n päiväleiriä osallistuimme toistamiseen Hifk-Cupiin Helsingissä. Meillä oli edellisen vuoden mestarina ilmainen osallistuminen, jota ilman tuskin olisimme lähteneet mukaan koko turnaukseen, sen verran oli jäänyt hampaankoloon huonoista järjestelyistä. Ennen turnausta ehdittiin kesätauon jäljiltä järjestää vain yhdet treenit! Alkusarjassa oli kaksi lohkoa joista Interin lohko pelasi kolmen joukkueen kaksinkertaisen sarjan. Voitimme kaksi kertaa AC Hakin, joka oli juottanut meille karvasta urheilujuomaa edellisen kevään OJG-välierässä, sekä SSV Sharksin kaksi kertaa lukemin 7-2 ja 9-4. Puolivälierässä kaatui Hifk ja välierässä Erä 94. Kuusi voitettua ottelua ennen finaalia vei kuitenkin kesäkuntoisen joukkueen voimat ja kun taktiset kuviot olivat myös kesäterässä, niin finaaliottelussa Loisketta vastaan ei pystytty esittämään parastamme ja vastustaja takoi taululle melko selvät voittonumerot. Joukkueen johto oli tulokseen hiljaa tyytyväinen, koska kakkossijalla ei tullut paineita seuraavan kauden osallistumiseen ja me haluttiin jättää heikosti järjestetty turnaus itsekseen kuihtumaan pois. Hifk-Cup oli hyvä esimerkki siitä, kuinka järjestäjän ainoana tavoitteena oli kerätä osallistumismaksut mahdollisimman monelta joukkueelta piittaamatta säännöistä ja järjestelyistä.


Kauden seuraavat ottelut olivat Helsinki Floorball Openissa, johon myös osallistuimme turnauksen hallitsevana mestarina. Turnauksen E-sarja oli kivenkova, sillä mukaan kuului myös -93 joukkueet. 13 jengin joukossa oli peräti 6 toinen toistaan parempia -93 joukkuetta, joten -94 joukkueille oli viimeistään alkusarjojen jälkeen luvassa vaikeita otteluita.?Tavoitteenamme oli päästä pronssiotteluun ja etukäteen arveltuna se oli vaativa. Tavoite kuitenkin ylitettiin kirkkaasti ja palkintojenjaossa seisoimme ylpeinä edellisen kauden Etelä-Suomen E-93 aluesarjan kahden parhaimman joukkueen seurassa. Alkusarjassa voitimme Erä 94:n ja ÅIF Blue Boysin mutta hävisimme Ingarö IF:n ’93-joukkueelle niukasti. Puolivälierävastustajaksemme tuli nopeasti kehittynyt Erä 94, jonka voitimme varsin runsasmaalisesti 9-4. Tosin Erä oli tässä turnauksessa mukana erittäin pienellä ryhmällä ja se varmasti verotti heidän voimiaan. Välierässä sitten vastaan asettui kivenkova PakVin ’93-joukkue, joka ei antanut Interin pikkujunnulle juuri mahdollisuuksia. PakVi oli edellisen kauden E-93 aluesarjan hopeajoukkue, joten voittoa ei lähdetty hakemaan ihan kaikilla panoksilla. Siihen nähden pärjättiin oikeastaan aika hyvin, sillä ei Inter ihan hirveeseen pyöritykseen joutunut. Näin tiemme vei turnauksen pronssipeliin, jossa kohdattiin toistamiseen ruotsalainen Ingarö IF 93. Kun tulimme kentälle, niin Ingarön pieni mutta sitäkin äänekkäämpi huutosakki oli majoittautunut meidän puolustuspäähän ja otti meidät vastaan melkoisin Ingarö kannustushuudoin ja -lauluin. Kun keräännyttiin maalin ympäri psyykkaustuokioon, niin vain yksi asia tuli kaikkien mieleen: ”toi huutosakki hiljennetään”. Tässä pelissä Inter esitti parasta osaamistaan ja pojat painelivat kentällä ihan hurmoksessa. Ruotsalaisten äänekäs kannattajajoukko saatiin hiljennettyä loppusummerin soidessa ja arvokas päänahka sekä turnauksen kolmas sija saavutettiin upealla 5-4 voitolla. Pienenä yksityiskohtana voisi mainita, että ehkä suurimmissa rooleissa esiintyivät nykyiset NG B pelaajat Olli (2+0), Nicke (1+2), Ossi (0+1), jotka pelasivat ykkösketjussa, sekä heitä erinomaisesti säestäneet Opa (1+0) ja Niku lähes kaiken kiinniottaneena maalivahtina.


Marraskuun alussa tuli kutsu Pasilan Urheilutalolle pelaamaan näytösottelu SSV Sharkseja vastaan miesten pelin erätauoilla. Näytöspelihän siitä tuli – nimittäin Interin, kun vastustaja voitettiin runsaslukuisen yleisön edessä näytöstyyliin 6-0. Kun tänä päivänä katson tuota peliä DVD:ltä, niin Inter pelasi tuolloin erittäin kurinalaista ja tiivistä puolustuspeliä sekä erittäin luovaa ja juonikasta hyökkäyspeliä. Poikien mailatekniikka oli mielestäni hämmästyttävän korkeata tasoa, vedot ja rannarit pelkkää murhaa – kuuluisampana tietenkin Tumppi Makkosen kuuluisa sivaltava ruoska.


26.11.2005 Espoon Oilers järjesti miesten liigapelin yhteydessä ”junioriturnauksen”, missä liigajoukkueen lisäksi viisi eri ikäluokkaa kohtasivat Tapanilan Erän joukkueet ja näiden pelien yhteenlasketut pisteet ratkaisivat tämän ”turnauksen” voittajaseuran. Otteluita käytiin lähes koko päivän ajan Länsi-Auto Areenassa, joten puitteet tapahtumalle olivat komeat. Oilersin joukkueiksi oli valittu Oilers NG B88, Oilers Devils C90, Oilers HC D91, Oilers Power Boys D92 ja ankkurijoukkueeksi Oilers Inter E94! Juniorijoukkueiden kohtaamisissa ennen viimeistä paria tilanne oli voitoissa tasan, joten meille ankkuri-ikäluokkana lankesi paineet koko turnauksen voitosta ja niinhän siinä kävi, että Erä 94 joukkue voitti pelin meidän pallollisesta hallinnasta huolimatta. Tässä vaiheessa joukkueidemme kehityskaaressa puntit olivat jo tasoittuneet huomattavasti ja Erän sinipaidat olivat kirineet Interin etumatkaa kiinni, mutta silti tappio – varsinkin ison yleisön edessä – harmitti karvaasti.


Syyskaudella alkoi myös Salibandyliiton Etelä-Suomen aluemestaruuden metsästys. E-94 joukkueita aluesarjaan oli ilmoittautunut 25 jotka oli jaettu viiteen lohkoon. Inter oli lohkossa 1 seuranaan Hifk, LoSB, SB-Vantaa Flash ja Kirkkonummen Rangers Tiikerit. Joukkueet pelasivat kaksinkertaisen sarjan eli kahdeksan peliä, jotka kaikki voitettiin yhteensä murskaavalla maalierolla 95-14. Joukkue teki lähes 12 maalia/peli ja päästi vain vajaa 2 maalia/peli. Tasoerot alkusarjassa olivat huimat ja kehittyvä joukkue olisi tarvinnut paljon enemmän kovia pelejä, joten nyt niitä oli haettava harkkamatseista. Interissä noudatettiin tiukasti linjaa että yksilön kehitys menee aina joukkueen edelle. Tästä syystä pelipaikkoja kierrätettiin edelleen aktiivisesti eikä mihinkään vakiokokoonpanoihin missään vaiheessa jämähdetty. Näissä alkusarjan helpoissa peleissä oli mahdollisuus treenauttaa poikia heille epätyypillisillä pelipaikoilla. Tällä haettiin heille kokemusta ja mahdollisuuksia näyttää vahvuuksiaan. Kevätpuolella pelit jatkuivat sitten jatkosarjassa, josta sentään olivat karsiutuneet heikoimmat lenkit pois.


Vuoden 2006 alussa Inter osallistui jälleen Helsinki Floorball Cup –turnaukseen, jossa edellisenä vuonna saavutettu toinen sija oli tuntunut tappiolta. Tällä kerralla mukana oli vuotta vanhempia poikia omissa joukkueissaan kuten kauden alussa pelatussa Floorball Openissa. Joukkueita oli mukana yhteensä 18 jaettuna neljään lohkoon. Meidän lohkossa ei ollut muita ’94-joukkueita, joten kaikki alkusarjan pelit olivat meille kohtalaisen kovatasoisia. Ensimmäisessä pelissä hävisimme tiukan väännön jälkeen PSS Rölleille 8-6. PSS:n ysikolmoset olivat silloin kova porukka, mutta meidän etuna näissä peleissä vanhempia vastaan oli yleensä jonkinlainen yllätyksellisyys. Monesti vanhemmat joukkueet lähtivät meitä vastaan takki auki ja vähätellen mahdollisuuksiamme, mutta joutuen usein pulaan huomattuaan liian myöhään, että nuorempi junnujoukkue oikeasti pelasi taitavaa, liikkuvaa ja kurinalaista salibandyä. Seuraavassa pelissä SSV Tornadosia vastaan sössimme kyllä voiton, koska hallitsimme peliä aivan suvereenisti, mutta emme vain saaneet tehtyä paikoista maaleja, kun taas vastustaja tuntui saavan pallon sisään joka vedolla.
2006-01-07-opa-vs-ssvKuva-albumi HFBC 2006 SSV:n pojat olivat oikeasti puolimetriä pidempiä kuin Interin pojat, mutta siksi myös melko kömpelöitä ja kankeita. Vikkelästi vilistäneet vaahtosammutinta muistuttaneet punapaidat oli välillä tulla kulmista ulos vastustajan jalkojen välistä. Niin huomattava kokoero oli. SSV vei pelin maalilla 7-6. Alkusarjan viimeisessä pelissä vastaan tuli ehkä ennakkoon kovin joukkue eli Pauhu ’93. Kovakaan taistelu ei riittänyt, joten 6-3 tappiolla Interin tie katkesi alkulohkoon. Pojat itse tuumivat turnauksen olleen kuitenkin hyvän, koska pelit olivat tiukkoja ja tarpeeksi haastavia.


SSBL:n jatkosarjan turnaukset alkoivat tammikuussa. Nyt samassa lohkossa Interin kanssa olivat Tapanilan Erä 94, SSV Sharks, KeBa ja ÅIF, eli huomattavasti kovempia vastustajia oli kentällä vastassa kuin alkusarjassa. Jälleen oli edessä kaksinkertainen sarja eli kahdeksan peliä, jonka jälkeen loppuhuipentumaan menevät joukkueet piti olla selvillä. Ensimmäisessä turnauksessa Kerava-Areenalla 21.1. heltisi ensin voitto SSV:stä 7-4 lukemin ja sitten tasapeli Erää vastaan 8-8 numeroin. Ensimmäisten kausien jälkeen olimme jo saaneet niskalenkin SSV Sharkseista, mutta Erän pojat alkoivat toden teolla olla tikkuina kynsien alla. Pelit olivat jo erittäin tasaisia ja jännittäviä eikä voittajasta todellakaan ollut selvyyttä kuin vasta loppusummerin pärähtäessä. Seuraavassa turnauksessa 5.2. Söderkullassa olikin pelit jo ennakkoon helpompia. Sekä isäntäjoukkue ÅIF että KeBa eivät pysyneet kyydissä hetkeäkään vaan Inter raivasi tiensä vastustajan maalille yhä uudestaan ja uudestaan kuin Teletapit konsanaan. Näistä neljästä keskinäisestä pelistä punapaidat ottivat murskavoiton jokaisesta maalierolla 54-10. SSV pisti toisessa pelissämme Interin ahtaalle, mutta runsasmaalisesta pelistä selvisimme kuitenkin 11-10 voittajina. Erää vastaan pelatussa toisessa kohtaamisessamme tulikin sitten SSBL:n sarjassa kauden ensimmäinen tappio 10-5 numeroilla.


Tässä vaiheessa kautta saatiin vihdoinkin pukea poikien ylle pitkään hankinnassa olleet uudet peliasut. Interille kelpasi vain paras, joten satsasimme Puman kalleimpiin paitoihin. Vanhat jaffamainoksella ja seuran vanhalla öljytippalogolla varustetut punaiset paidat oli vihdoin aika nostaa makuuhuoneiden kattoihin roikkumaan – ainakin Niku teki niin.


Lopputurnaukseen Tikkurilan Tiikeri Areenalle selviytyi kuusi joukkuetta, meidän lohkosta Interin lisäksi Erä 94 ja SSV Sharks. Toisesta lohkosta mukaan tulivat Tiikerit Energy, AC HaKi ja yllättäen karsintojen kautta lopputurnaukseen noussut SB-Vantaa Flash. Nämä kuusi joukkuetta muodosti kaksi lohkoa, joissa ratkottiin välieräparit. Uudet värit oli myös puettu joukkueemme päälle tuliterien pelipaitojen ja sukkien muodossa ja tämä muodinmuutos antoikin joukkueellemme lisäpontta suorituksiimme. Lauantaina 8.4. Inter pelasi ensin SB-Vantaata vastaan ja voitti pelin suvereenisti 14-1. Toisessa pelissä vastaan asettui koko sarjan yksi mestarisuosikeista eli Tiikerit Energy. Tiikerit olivat kaudella pelanneet myös D92 sarjaa joten vastassa oli todella kokenut ja kouliintunut joukkue. Tästäkin pelistä muodostui yllättäen täysin Interin tahdittamaa näytöstä. Punapaidat takoivat taululle tylyt 9-1 numerot ja myrskyvaroitus muille oli annettu. Pelin onnistujat olivat varmasti Saku neljällä maalilla ja yhdellä syötöllä, sekä Niku syöttöpisteen saalistaneena maalivahtina. Seuraavan päivän välierässä vastustajaksi oli valikoitunut ehkä hieman yllättäen lohkon piikkipaikan HaKille hävinnyt Erä. Peli oli alussa täysin hallussamme ja menimme jo 3-0 johtoon, mutta toisessa erässä Tapanilan sinipaidat siirtyivät jo maalin johtoon, joka vielä saatiin tasoitettua. Noin 6 minuuttia ennen loppua meni Erä jälleen maalin johtoon. Tässä vaiheessa teimme Interin historiassa ensimmäisen kerran päätöksen tiivistää pelaava kokoonpano kahteen hyökkäysketjuun. Kolme pakkiparia jatkoi urakointiaan normaalisti. Tämä sytytti joukkueemme hurjaan taistoon ja pelaavat pojat saivat penkillä istuvilta raivoisaa kannustusta. Ja kuten yleensä käy, kova uurastus palkittiin tasoitusmaalilla ja edessä häämötti jatkoaika. Varsinaisen peliajan lopussa kehitetty Inter-hurmos säilyi jatkoajalla, jossa Olli lopulta päästi Interin pälkähästä osumalla keskialueella golfsvingillä ilmassa olevaan palloon, joka pomppi Erän hyvin pelanneen maalivahdin yllätykseksi maalin alakulmasta sisään. Paikka finaalissa oli siis saavutettu. Tiikerit Energy oli toipunut edellispäivän selkäsaunasta ja voittanut omassa välierässään AC HaKin ja edennyt näin seuraksemme finaaliin.


Valmistautuminen peliin sujui katsellen Oilersin miesten toista finaalipeliä kahvion TV:stä. Miesten hoidettua oman osuutensa ei Interin poikia tarvinnut kummemmin herätellä, vaan jokainen tiesi viimeisen pelimme panokset. Nyt kuitenkin kävi niin kuin meillä oli monesti ollut tapana, että peli alkoi hermostuneesti ja turhaa jännittämistä esiintyi otteissa. Vastustaja rankaisi muutamalla maalilla ja Inter tuskaili, kun peli ei heti auennut. Tiikereiden tasoista joukkuetta ei vain olisi saanut päästää ensimmäisessä erässä jo 4-0 johtoon, sillä semmoisen eron kurominen oli turhan työlästä. Ensimmäisen kavennusmaalimme Tikkurilan valkopaidat kuittasivat välittömästi, mutta uurastuksemme jatkui taukoamatta. Toinen erä meille 2-1. Kolmannen erän lopussa tiivistimme jälleen kahteen hyökkäävään ketjuun ja tulosta syntyi vaikkakin Tiikerit pääsivät tekemään yhden maalin lisää. Kolmas erä oli meille 3-1, mutta takaa-ajo loppui maalin päähän peliajan loppuessa meidän kannalta kesken. Näin Tiikerit juhlivat mestaruutta ja Inter sai tyytyä ensimmäisessä lopputurnauksessaan hopeisiin mitaleihin. Sunnuntain peleistä jäi mieleen hyviä hetkiä, mutta missään vaiheessa emme yltäneet lauantain peliemme tasolle. Omat kuviomme olivat turhan usein sekavia ja pelisysteemimme ns. pakka hajallaan. Hopea maistui kuitenkin hyvälle ja kaikki tavoitteet saavutettiin, vaikkakin se kirkkain kulaus jäi juomatta. Kauden alussa oli tarkoitus voittaa alkulohko, pelata ylemmästä jatkosarjasta suoraan lopputurnaukseen, jossa päästä mitalipeleihin. Tämä tavoite täyttyi ja loppujen lopuksi suuret yllätykset jäivät näkemättä ja ennalta vahvoiksi mitalikandeiksi ilmoittautuneet joukkueet ottivat kolme ensimmäistä sijaa.

 

Hard Rock Hallelujah – Interin uusimmat kummi(tus)kumppanit

 

”Kotimaisen musiikituotantojen kärkifirmat, monikansallinen Sony BMG ja hevimetalliin erikoistunut Spinefarm Records liittyivät Interin ’94 poikien tukijoukkoihin. Sony BMG:n tallista löytyvät mm. sellaiset musiikin listajyrät kuin Lordi, PMMP & Anssi Kela. Spinefarmin viimeaikaiset lippulaivat taasen ovat olleet Nightwish ja Children of Bodom. Ja kun Lordi voitti euroviisut Ateenan loppukilpailussa, niin Inter varmasti haastaa nämä mörköoopperan keulakuvat railakkaaseen salibandypeliin, mistä ei “pommeja puutu ja viikate heiluu”. Ja oopperasta puheenollen... Nightwish julkisti avoimesti uuden solistin työpaikan hakuun, joten jos tuntuu siltä, ettei ilmaveivit irtoo eikä lämärit lähde, niin vaihda ne “korkealta ja kovaa” laulamiseen kansainvälisesti menestyneessä rokkibändissä. Ei muuta kuin hakemus sisään... Inter Kiittää tukijoitaan ja Onnittelee Lordia myös voittajien joukkoon nousemisesta! Nähdään kaukaloiden laidalla ja konserttien eturivissä.”


Kausi jatkui seuraavaksi Oilers Junior Gamesissa. Interillä turnauksen ennakkotunnelmat olivat odottavan vaisut. Joukkue kärsi hienoista mentaalikrapulaa hyvin menneen liiton sarjan lopputurnauksen jälkeen, vaikkakin hengitys ei kielletyille aineille haiskahtanut. Turnausten välisen kaksiviikkoisen Inter vietti voimia keräten ja vain yhdet valmistavat harjoitukset vedettiin ennen kotiturnauksen avausottelua. Tunnelmia nostatti E-94 poikien sarjan kova taso ja mukaan ilmoittautuneet kaksi ruotsalaista joukkuetta. Alkusarjan ensimmäinen pelimme olikin naapurimaamme Älvsjö AIK:ta vastaan. Vaikkakin olimme googlaamalla scoutannut vastustajaa, oli niukasti hyödynnettävää tietoa käsillämme. Ennakkoluulottomasti punaiset paronimme iskivät heti ensimmäisessä vaihdossa ja sinikeltaiset naapurinpojat pidettiin ahtaalla loppuun asti. Varsin hampaaton oli vastustajan esitys ja Interille ansaittu avausvoitto 6-1.


Toiseen peliimme lauantaina saimme vastaamme tutun SSV Sharksin. Olimme kohdanneet kauden aikana useammankin kerran ja aina olimme poistuneet kaukalosta voittajina. SSV oli siitä erikoinen ryhmä, että se ei antanut helpolla periksi. Vaikka ottelut tuntuivat jo ratkenneen, niin aina ne iskivät vielä uudestaan ja uudestaan. Kuten edellisissäkin kohtaamisissamme SSV keskittyi mussuttamiseen ja me pelaamiseen. Tämän huomasivat myös kentän reunalle ilmestyneet valmentajasuuruudet Nykky (Oilers) ja Ahonen (SSV), jotka ilmeisesti kartoittivat uudet maajoukkuetähdet joukkueestamme. Taisi Amu jäädä Petterille pullakahvit velkaa. Sen verran komeat numerot 13-7 takoi Oilers jälleen SSV:stä. Alkusarjan viimeinen ottelumme ratkaisi lohkovoiton ja välierävastuksen. Loiskeen pelitaktiikka oli etukäteen tiedossamme, mutta emme uskaltaneet muuttaa omaamme siihen sopivammaksi vähäisen harjoittelun takia. Jälkiviisaana oli helppo todeta, että tämä oli taktinen virhe. Sunshine otti kentän keskialueen liian helposti haltuunsa ja taitavana joukkueena he pystyvät siitä rakentamaan tarvittavat maalipaikat. Tämä peli päivänsäteille 4-2.


Tappiosta sisuuntuneina päätimme sunnuntain välieräpelissä ”harjoitella” yhdellä kärjellä pelaamista noppafemman sijaan, siltäkin varalta, jos menisimme finaaliin ja oletetusti kohtaisimme Sunshinen uudelleen. Aamu-unensa karistanut Inter-joukkio sai Tapanilan Erää vastaan salama alun. Kaksi ja puoli minuuttia kellossa ja meillä oli jo 2-0 johto. Yhden kärjen pelitapa puri kuin tauti ja vastustaja ei saanut hyökkäyksiään keskialueen yli kuin väellä ja voimalla. Toisessa erässä pojat itsekin huomasivat tämän ja siitä rohkaistuneina nostivat karvauksen liian ylös ja yht’äkkiä olikin keskikentän suvereeni hallinta annettu vastustajalle, joka taitavana joukkueena rankaisi siitä välittömästi. Peliote luisui Tapanilaan ja loppunumerot olivat heidän hyväksi 6-4. Peli ei ollut kuitenkaan katastrofi, vaan pystyimme yllättävän helposti muuttamaan vieraaseen pelitaktiikkaan ja tämä rohkaisi meitä jatkamaan kokeiluja myöhemminkin. Emme olleet pronssipeliin vajoamisesta sen kummemmin harmissamme. Turnauksen lähtökohdat huomioiden se oli meiltä tyydyttävä suoritus. Mukavaa oli myös päästä pelaamaan meille uutta ruotsalaisjoukkuetta, IBF Offensiveä vastaan. Palasimme vanhaan taktiikkaan, päätimme pitää hauskaa ja pelata rennosti ilman paineita, ja niin kuin yleensä sen onnistuessa kävi, pelasimme turnauksen parhaan pelimme, joten pronssiottelu taittui meille harvinaisen selvin numeroin 13-2. Pronssimitalit tässä vaiheessa kautta maistuivat melko hyviltä, mutta toki esityksiin jäi paljon parantamisen varaa. Pelillisesti opimme taas paljon uusia asioita. Harjoituksissa opeteltuja kuvioita piti vielä pystyä siirtämään pelitilanteisiin paljon enemmän. 


Salibandyfilosofiaa


”Harjoitusten toistaminen yhä uudelleen ja uudelleen tekee pelaajan! Pysähdy välillä miettimään omaa rooliasi omassa joukkueessasi. Siirrä harjoituksissa omaksumasi tiedot ja taidot myös käytännön kentille eli peleihin. Tämä auttaa sinua ja joukkuettasi kehittymään paremmaksi ja yhtenäisemmäksi, onnistuvaksi joukkueeksi. Muista, että onnistumiset lisää itseluottamusta ja niiden avulla nautit pelaamisesta enemmän, ja sehän on kuitenkin tärkeintä kaikessa.”

Terveisin Valmentajat

inter-2006-05-huutosakki-tampere-sarkanniemi


Interin poikien ensimmäinen matkaturnaus suuntautui Tampereelle 13.-14.5. pelattuun Särkänniemi Cupiin. Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja pelituntumaa haettiin Varalan urheiluopistolla, missä myös majailimme. Ensimmäinen pelimme Lauantaina oli Roismalan Ponnistusta, RoPoa vastaan Kaukajärven Spiral-hallissa. Vastustajasta oli niukasti tietoa, joten päätimme keskittyä 100% omaan peliimme. Tyypilliseen Inter-tapaan peli lähti käyntiin todella nihkeästi ja vastustaja menikin johtoon jo pelin kolmannella minuutilla. Tämä ei meitä hetkauttanut vaan lisäsimme puita kamiinaan, palloa verkon perille ja kaksi pistettä taulukkoomme 10-1 voitolla. Seuraavaksi vastaan asettui jo lähes veljesjoukkueeksi muodostunut Tapanilan Erä 94. Totesimme pelin olevan kauden kymmenes kohtaamisemme. Kun voitotkin ovat menneet mukavasti ristiin ja totesimme pelin todennäköisesti ratkaisevan finaalipaikan, saatiin otteluun ladattua mukavasti panosta ja painetta. Tällä kertaa Interin yhden kärjen karvaava pelitapa toimi paremmin kuin OJG:ssa ja vastustajan pakit olivatkin melko hämmentyneitä nopeiden hyökkääjiemme edessä... ja välillä takanakin. Hyvällä pelillä 5-3 voitto sinipaidoista.

 

inter-2006-05-tampere-sarkanniemiKuva-albumi: Särkänniemi Cup 2006
 


Ilmeisesti edellispäivän laitteissa kieppumiset ja mahassa painaneet hattarat saivat Sunnuntain aamupelimme aivan kankeaksi. Eikä kukonlaulun aikaan herääminenkään ole ollut koskaan Interin etu, joten Kaukajärven Vapaa-aikakeskuksen kelvottomalle sählykentälle Tampereen Classicia vastaan asteli unisia punanuttuja. Pelaaminen ei huvittanut oikein ketään ja silloinkin kun edes orastavaa Internationaalia soitettiin hyökkäyspäässä, vastustajan maalivahti torjui eleettömästi lähes kaiken. Pomppivalla ja liukkaalla parketilla pelatun lottopelin vei isäntäjoukkue 4-5. Sarjataulukko oli tällä välin muuttunut kannaltamme mielenkiintoiseksi. Tapanilan Erän ja Classicin välinen kamppailu tulisi ratkaisemaan finaalipaikkamme siten, että Erän piti hoitaa Mansen klassikot ja meidän sitten viimeisessä pelissämme FBC Turku. Tästä syystä päätimme tehdä heimoveljille palveluksen ja lähteä koko joukkueen voimin kannustamaan Erää voittoon ja saimmekin katsomossa aikaan hyvän tunnelman. Ottelusta tuli varmasti joukkueemme ikimuistoisin peli, missä emme itse olleet kentällä, niin hauskaa oli katsomossa. Erä suoriutui kiitettävästi omasta osuudestaan. Vielä oli meidän tehtävä sama omassa pelissämme. Lähdimme peliin FBC Turkua vastaan luottavaisin mielin ja heti alusta asti pallo liikkuikin kiitettävän mallikkaasti. Valmentajat toivoivat ennen peliä näyttäviä suorituksia väkisin tehtyjen maalien sijaan ja saivat mitä halusivat. Ensimmäisessä erässä maalivahdillemme kertynyt yksi torjunta kertoo pelin painopisteestä. Turku juntattiin saveen ja hiesuun numeroin 10-0.


Kun välieriä ei pelattu, niin finaalipaikkamme irtosi lohkovoitolla. Vastaan asettui b-lohkon voittaja ja eteläsuomen aluemestari Tikkurilan Tiikerit Energy. Aluesarjan finaalissa hävisimme maalilla, joten nyt oli mahdollisuus revanssiin. Molemmin puolin toivoimme ennen peliä, että tietty kovuus sallittaisiin ja mielestämme tuomari hyväksyi juuri oikeanlaisen mies miestä vastaan taistelun. Tosin kaksi pelaajaamme joutui jättämään finaaliareenan ennen loppusummeria loukkaantumisten takia. Itse pelistä tuli ennalta arvattavan tasainen. Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa. Sitten Tiikerien harvalukuiseen joukkueeseen alkoi hiipiä selvästi väsymystä ja nopeat hyökkääjämme pitivät jälleen Energyn pakkeja pinteessä. Meidän maalissa Nikulla oli muutama loistopelastus, mutta suurin osa Tikrujen vedoista viuhuivat reilusti yli ja ohi. Lopussa pyrimme vain pitämään palloa eikä enää hyökätty yltiöpäisesti joten 40 minuutin pelin jälkeen alkoi Interin sambakarnevaalit. Tiikerit kaatuivat 4-2. Koko turnaus matkoineen tuntui sopivalta tavalta lopettaa pitkä pelikausi, jossa pelasimme 56 ottelua! Kauden alussa budjetti oli 780 euroa/pelaaja, mutta lukuisten sponsorien ja melko mittavan mainostenjakourakan ansiosta maksut tippuivat 600,- euroon/pelaaja. Loppukevään ja alkukesän vain höntsäilimme, palauttelimme ja aloimme lataamaan akkuja jo seuraavaa kautta varten, jolloin mm. vierailimme ensimmäistä kertaa Turussa Mestareiden Cupissa.


thumb_espoon-oilers-inter-kausijuliste-2006 


Inter Tilastot 2005-2006


Inter pelasi 56 peliä, joissa teki 453 maalia (8,09 maalia / peli) ja syöttöjä löytyi 394:ään maaliin eli pisteitä kertyi yhteensä siis 847.


Interille tehtiin 210 maalia (3,75 maalia / peli)


Peleistä 39 oli voittoisia, 2 tasapeliä ja 15 päättyi tappioon.


Teräsmiehiä olivat Dalton, Miska, Matias ja Niku, jotka pelasivat kaikki 56 peliä. Yhden pelin missasivat Saku, Arttu ja Petu. Kaksi peliä missasi Nicke ja kolme peliä Toni ja Olli


Maalivahdeista Miska pelasi 26 peliä, Niku 16, Toni 10 ja Petu 4 peliä.


Kapteenina toimivat kaikki pelaajat, eniten kuitenkin Dalton 20 keraa, sitten Petu 6 ja muut tasaisesti 1-3 kertaa. 


Sijoitukset Liiton sarjassa ja yksittäisissä turnauksissa


inter-2006-04-ssbl-aluesarja-e94-hopeamitaliinter-2006-05-dalton-nykky-tampere-sarkanniemiSuomen Salibandyliiton Etelä-Suomen aluesarja, pojat E94 kausi 05-06

1. Tikkurilan Tiikerit Energy

2. Oilers Inter

3. Tapanilan Erä inter-2006-05-sarkanniemi-cup-kultamitaliSärkänniemi Cup 2006

1. Oilers Inter

2. Tikkurilan Tiikerit

3. Tapanilan Erä inter-2006-04-oilers-junior-games-pronssimitaliOilers Junior Games 2006

1. Loiske Sunshine

2. Tapanilan Erä

3. Oilers Inter inter-2005-11-helsinki-floorball-open-pronssimitaliHelsinki Floorball Open 2005

1. PakVi -93

2. Erä -93

3. Oilers Inter -94 inter-2005-08-hifk-cup-hopeamitaliHifk Cup 2005

1. Loiske Sunshine

2. Oilers Inter

3. Tapanilan Erä Joukkueen kaikki ottelut kaudella 2005-2006:


SSBL Etelä-Suomen E-94 aluelopputurnaus

08.04.2006 15:00 Oilers Inter - SB Vantaa Flash 14 - 1

08.04.2006 17:00 Tiikerit Energy - Oilers Inter 1 - 9

09.04.2006 13:15 Oilers Inter - Erä 6 - 5

09.04.2006 17:15 Tiikerit Energy - Oilers Inter 6 - 5 


SSBL Etelä-Suomen E-94 ylempi jatkosarja

21.01.2006 10:00 Oilers Inter - SSV Sharks 7 - 4

21.01.2006 13:00 Oilers Inter - Erä 8 - 8

05.02.2006 15:00 ÅIF - Oilers Inter 2 - 16

05.02.2006 17:00 B.C. KeBa - Oilers Inter 0 - 10

05.03.2006 10:00 SSV Sharks - Oilers Inter 10 - 11

05.03.2006 12:00 Erä - Oilers Inter 10 - 5

18.03.2006 13:00 Oilers Inter - ÅIF 12 - 4

18.03.2006 16:00 Oilers Inter - B.C. KeBa 16 - 4 


SSBL Etelä-Suomen E-94 aluesarja

16.10.2005 12:00 Oilers Inter - HIFK 6 - 1

16.10.2005 14:00 Oilers Inter - Rangers Tiikerit 12 - 0

29.10.2005 15:00 SB Vantaa Flash - Oilers Inter 5 - 10

29.10.2005 17:00 LoSB - Oilers Inter 1 - 17

13.11.2005 10:00 HIFK - Oilers Inter 1 - 13

13.11.2005 13:00 Rangers Tiikerit - Oilers Inter 1 - 15

10.12.2005 10:00 Oilers Inter - SB Vantaa Flash 8 - 4

10.12.2005 13:00 Oilers Inter - LoSB 14 - 1 


Särkänniemi Cup 2006

Oilers Inter 17.10.2005 THT-Center 

2005-inter-joukkuekuvaTakana: Johan Stolt* valm., Olli Leinonen* joukkueenjohtaja, Petteri Haro, Niklas "Nicke" Paul*, Leo Leinonen*, Henri "Henkka" Wahlman, Henri Luoma, Dalton Nykky, Jyri Makkonen huoltaja, Mika Jussila* valm.

Keskellä: Olli Lehmusvuori*, Oliver Markelin, Ossi Koskinen*, Miska Kettu, Niklas "Niku" Jussila*, Matias Vanonen*

Edessä: Saku Hirmasto*, Toni Stolt*, Tomas Makkonen*, Juho Valakari, Arttu Kilpelänen*
Kuvasta puuttuvat: Olli Alanen* ja Måns Paul huoltaja
*C94 Suomen Mestari 2010

13.05.2006 10:00 RoPo - Oilers Inter 1 - 10

13.05.2006 12:00 Oilers Inter - Erä 5 - 3

14.05.2006 08:00 Oilers Inter - Tampereen Classic 4 - 5

14.05.2006 14:30 FBC Turku - Oilers Inter 0 - 10

14.05.2006 17:00 Oilers Inter - Tikkurilan Tiikerit 4 - 2 


Oilers Junior Games 2006

21.04.2006 19:30 Älvsjö AIK - Oilers Inter 1 - 6

22.04.2006 12:15 Oilers Inter - SSV 13 - 7

22.04.2006 17:00 Loiske Sunshine - Oilers Inter 4 - 2

23.04.2006 09:00 Erä - Oilers Inter 6 - 4

23.04.2006 14:00 Oilers Inter - IBF Offensive 13 - 2 


Helsinki Floorball Cup ´06

07.01.2006 09:00 PSS Röllit -93 - Oilers Inter 8 - 6

07.01.2006 12:10 SSV Tornados -93 - Oilers Inter 7 - 6

08.01.2006 10:10 Pauhu -93 - Oilers Inter 6 - 3 


Helsinki Floorball Open ´05

10.09.2005 14:00 Erä - Oilers Inter 3 - 4

10.09.2005 17:10 Ingarö IF 2 - Oilers Inter 3 - 1

11.09.2005 08:40 Oilers Inter - ÅIF 11 - 2

11.09.2005 10:50 Oilers Inter - Erä 9 - 4

11.09.2005 12:20 PakVi -93 - Oilers Inter 7 - 0

11.09.2005 13:40 Ingarö IF 2 - Oilers Inter 4 - 5 


HIFK Cup 2005

19.08.2005 18:05 Oilers Inter - AC Haki 9 - 3

20.08.2005 10:45 SSV Sharks - Oilers Inter 2 - 7

20.08.2005 14:05 AC Haki - Oilers Inter 2 - 4

20.08.2005 18:00 Oilers Inter - SSV Sharks 9 - 4

21.08.2005 08:45 Oilers Inter - HIFK 8 - 1

21.08.2005 12:00 Oilers Inter - Erä 4 - 3

21.08.2005 14:20 Kirkkojärven Loiske - Oilers Inter 14 - 5 


Harjoitusottelut

01.09.2005 18:00 SB Vantaa 93 Black Devils - Oilers Inter 7 - 5

07.10.2005 17:00 Oilers Tigers - Oilers Inter 4 - 6

11.10.2005 19:00 Oilers Flames E93 - Oilers Inter 5 - 5

19.11.2005 10:00 Oilers Inter - AC HaKi 17 - 6

17.01.2006 19:00 Oilers Flames -93 - Oilers Inter 4 - 8

07.03.2006 16:00 PEP Juvanaalit - Oilers Inter 0 - 18

30.03.2006 18:00 Oilers Inter - Rangers Biisonit 93 8 - 2

05.04.2006 18:30 Oilers Stars 93 - Oilers Inter 6 - 4 


Juniorijoukkueiden maratonottelu Espoon Oilers - Tapanilan Erä

26.11.2005 Oilers Inter - Erä 94 0 - 3 


Näytösottelu SSV - Espoon Oilers liigaottelun erätauoilla 9.11.2005

09.11.2005 18:30 SSV Sharks - Oilers Inter 0 - 6