My XXV

2009, Meikäläisen 25. masterointivuosi on takana. Musiikillisessa mielessä tuo oli erittäin mielenkiintoinen vuosi. Tässä yhteydessä voi olla vaarallista nostaa esille yksittäisiä albumeja muiden yläpuolelle. Sanotaan vaikka niin, että yhtään huonoa levyä en tehnyt, mutta erityisesti mieleen jäivät ainakin Amorphiksen Skyforger, Viikatteen Kuu Kaakon Yllä, Finntrollin Nifelvind, Peer Güntin Buck The Odds, Kolmannen Naisen Sydänääniä ja Metsatöllin Aio. Tuo Finntrollin albumin nimi näyttää muuttuneen masteroinnin jälkeen. Näköjään myös introbiisin nimi muuttui samassa rytäkässä. Mä tykkäsin henkilökohtaisesti enemmän Henun ehdottamasta nimestä WTF LOL CONAN.

Äsken mainittujen artistien lisäksi iPodissani neulaa kuluttaa sellaiset viime vuonna masteroimani ulkomaiset aktit kuin Dulcamara, Rhesus, Ed-Äke, Stoned Machine, Vitaimana, Unsoled, Tyr, Mortemia, Alioth. Dark Horizon, Bleed Out, Liquid Graveyard, EnBlanco, Rather Unwise, The Foreshadowing, The Punishers ja The Way Of Purity.

amorphis-21-11-2009-teatria-ouluNo... tuo kaikki on nyt jo työhistoriaa, vain musiikki jää elämään. Masteroinnin alkuvuosi ei olisi voinut startata mielenkiintoisemmin. Vai mitä sanotte sellaisista bändeistä studion sohvalla kuin Stam1na, Mokoma, Viikate (nämä kaikki miksaukset muuten Miitri Aaltoselta – Äijä joka lisääntyy pölyttämällä on kone!), Parasite City, Amorphis, Tukkanuotta, Tarot, Kivimetsän Druidi ja Kotiteollisuus? Mikään ei ole hienompaa kuin vanhempana valtiomiehenä vielä innostua uusista levyistä ja uudesta musasta. Stamppoonien maailmanlopun julistus kiteytyy sloganiin ”säästä luontoa, minimoi kulutus... ja kuole”. Samalla Tukkanuotta ottaa kantaa ”Kokamiehen Oikeuksiin” ja Viikate julkaisee Kouvostoliiton Laulun nyt kokonaisena, kaikki 9 säkeistöä. Amorphis taas todistaa olevansa tällä hetkellä maailman paras bändi - niin levyllä kuin livenä! Oulun Teatrialla äänitetyllä ja kuvatulla keikalla esiintyy itsevarma ja loistavaan kuntoon taottu ”rakkauden kala”. Tästä todisteena myös keikalta otetut kuvat. CD-albumimasterointien kokonaismäärä on myös jo ohittanut 3100:n rajapyykin. Samalla on tullut täyteen 1000 masteroitua metallilevyä. Pääsisiköhän tuolla saavutuksella terästehtaalle töihin? Vai pitäisikö kinuta liitolta joku palkinto?

Valokuvausrintamalla - tai oikeammin etulinjassa - on tullut vietettyä paljon aikaa. Kuvia ladataan tänne näytille heti kun vaan ehdin niitä perkaamaan. Tulossa on Amorphiksen ja The 69 Eyesin lisäksi ainakin Kotiteollisuutta, HIMiä, Ajattaraa, Kolmatta Naista, Stratovariusta ja Backyard Babiesia. Näiden ruotsalaisten renttujen edelliseltä Tavastian keikalta otetuista kuvista muutama päätyi bändin 20-vuotisjuhlakirjaan Them XX, ja siitä mä olen järjettömän ylpeä! On ollut mukava huomata, että fotohommissakin on ollut vipinää vaikka Nightwish lopetti kiertueensa. Jos tarvitsette kuvia bändinne keikalta, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä!

Finnvoxilta kuuluu kummia... musiikkibisnes rämpii aallonpohjassa ja kaikki ruikuttavat lamaa, mutta meilläpä vaan rakennetaan lisää studioita. Viime vuonna rinkiin liittynyt Oinosen Mikko on tullut taloon tuorein korvin, silmin ja ideoin, ja saanut heti vastuuta toiminnan kehittämiseksi 45-vuotiaan talon sisällä. Näistä uutisista tiedotetaan Finnvoxin omilla sivuilla heti kun saadaan rakennustyöt loppuun ja päivitettyä nuo kotisivut ajan tasalle. Siinä hommassa on käännytty taas aina luotettavan webpagegurun Johanin puoleen.

Oilers NG94 taistelee salibandyn SM-sarjassa kauden ollessa kiihkeimmillään. NiQ on heittänyt muutaman tarpeellisen häkin ja antanut parit namupassit. Poika pärjää ja tavoitteet on asetettu korkealle... mitä nyt soittoharrastukseltaan kerkeää. Kotistudio on kovassa käytössä ja demoja syntyy läjäpäin. Uskaltaisikohan niitä kohta julkaista vaikka täällä sivuilla?