Kiireinen kevät takana

Logo-fTaas on vierähtänyt liikaa aikaa edellisestä kirjoituksesta. Toki olen työstänyt vanhan salibandyjoukkueemme Oilers Interin historiikkia, mutta muut uutisoinnit ovat jääneet tekemättä. Tämä historiikki löytyy salibandyosiosta ja siitä on vielä viimeinen osa julkaisematta. Mutta mitä kaikkea kevään aikana on sitten tapahtunut? Ehkä merkittävin uutinen on se, että musta on tullut Finnvox studioiden osaomistaja. Studioidemme pääomistaja halusi ottaa osan henkilökunnasta mukaan omistajapohjaan ja tarjosi Ristolle, Paulille ja minulle mahdollisuuden ostaa osakkeita kolmanneksen verran. Näin meistä tuli Finnvoxin osakkaita.


Masteroinnissa kevät on ollut tavallisen kiireinen. Edelleen kasvava ulkomaisten asiakkaiden määrä on ilahduttavan runsasta ja varsinkin italialaiset ovat olleet erittäin aktiivisia. Erityiskiitokset lähtevät Real Sound Studion Corvi Wahoomylle eli Waolle. Jos nimet tai bändit kiinnostavat, niin lista löytyy tästä. Tällä kertaa mainitsen levyistä ainoastaan Viikatteen mielenkiintoisen triplakokoelman ja senkin vain siksi, että levyn ns. kirjaversiosta löytyy mun ottamia hienoja kuvia. Samoja kuvia toki löytyy myös Viikatteen kuvakansiosta täältä.


TT OksalaJoulukuussa 2010 pitkäaikaisen sairastamisen jälkeen kuolleen Timo Tapani Oksalan muistotilaisuutta vietettiin helmikuussa TT:n hyvien ystävien kesken. Tässä monien vanhemman polven muusikoiden ja Suomirokin pioneerienkin tapaamisessa mieleeni juolahti tehdä katsaus TT:n tuottaja-, äänittäjä- ja miksaajauraan, jotta nykypäivän musiikkiammattilaiset ja harrastajat saisivat käsityksen miten monessa projektissa Tarmo Tuulikki oikeastaan olikaan mukana. Kyseistä listaa tehdessäni yllätyin itsekin hittilevyjen määrästä. Huippuvuosinaan TT äänitti, tuotti ja miksasi toistakymmentä levyä vuodessa! Nykypäivän tekijöistä tuommoisiin määriin ei pääse kukaan edes lähelle. Tämä Finnvoxin sivuilta löytyvä lista todistaa nuoremmille muusikoille ja tuottajille TT:n merkityksen Suomirockille erityisesti 80- ja 90-luvuilla kotimaisen musiikin noustessa dominoimaan myynti- ja soittolistoja. Finnvox päättikin kunnioittaa TT:n muistoa laittamalla hänen kaksikaulaisen Ibanez SG-kitaransa vitriiniin valokuvan ja muistolaatan kanssa. Vitriini on ripustettu Finnvoxin kahvion seinälle.


Kitarasta tulikin mieleeni, että mulla olisi myytävänä/vaihdettavana Levin -merkkinen vuoden ’59 mallinenLevin puoliakustinen kitara. Soittopeli on virheettömässä kunnossa. Kuvia kyseisestä kitarasta löytyy Vintage Guitar Swedenin sivuilta, mistä löytyy myös kattava historiikki Levin kitaroista. http://www.vintage-guitars.se/Levin_1959_Levin_Model_320N-M2_38626x.htm Kiinnostuneet ottakoot yhteyttä!


Vaikka ollaan Arto Tuunelan kanssa tehty töitä saman katon alla jo useamman vuoden, niin Arton bändien, Major Labelin ja Pariisin Kevään keikat olen onnistunut aina missaamaan. Asia tuli keväällä korjattua Tavastialla ja PK:n keikan kuvat löytyvät tietenkin nyt myös täältä. Ehkä vielä mieleenpainuvampi esiintyminen ainakin minulle oli juhannuksena Himos festivaaleilla, jossa bändi heitti varsin energisen setin lauantai-iltapäivän alkajaisiksi. Oli erikoista huomata että eturiviin nuorten tyttöjen lisäksi oli majoittautunut paljon yläosattomissa keikkuneita raavaita ja tatuoituja miehiä, jotka osasivat kaikkien laulujen sanat ulkoa. Siltäkin keikalta kuvia on tulossa näytille. Taitaa Major Label viettää hiljaiseloa, kun Pariisin Keväällä on tällä hetkellä hyvä nousu menossa ja hype päällä, kiitos parin hittibiisin. Toivottavasti Arto muistaa ottaa lääkkeensä kaiken melskeen keskellä.


Maaliskuun lopussa kuvasin Michael Monroen Tavastian keikan. Miken bändi on ehkä kaikkein mieluisin kuvauskohde, koska joka jätkässä on karismaa ja energiaa enemmän kuin direktiivit sallii. Toiseksi mieluisin kuvattava on varmaan Backyard Babies ja samasta syystä. Nyt kun nämä rock’n rollin ydinlataukset ovat yhdistäneet voimansa Dregenin liityttyä Michaelin bändiin, niin tuskin maltan odottaa, että pääsen kameran kanssa keikalle. Sonata Arcticasta sain ensimmäiset kuvat myös keväällä. Pitkästä yhteisestä historiastamme huolimatta en ollut aikaisemmin kuvannut tätä Kemin hevisusilaumaa. Myös Kotiteollisuuden keväiset Tavastian keikat tuli taltioitua. Ensimmäisenä päivänä lavalla esiintyi vain trio, mutta toisena päivänä soittajien määrä lavalla jo tuplaantui kun remmiin liittyivät Holopainen, Aaltonen ja nuorempi Hynynen. Erikoista tässä superkokoonpanossa on tietenkin se, että vierailevien jäsenten musikaalisuus ylittää kirkkaasti perus KT:n normikokoonpanon. Liekö ollut tämä hämmennys, joka sai Jounin avautumaan keikalla.

Kotiteollisuus lpr

Kotikonnuillaan Lappeenrannassa Kotiteollisuus veti oikein jäähallikeikan, joten pitihän sitä lähteä todistamaan. Myös Miitri Aaltosen ja Janne Hynysen Monsteriser oli bileissä mukana, joten illan saldona oli kasapäin valokuvia. Tuomas Holopaista oli koskettimissa tuuraamassa Knuutisen Yari. Bändi ja tekijätiimi saivat myös kultalevyt yhtyeen viimeisimmästä albumista. Onnittelut Etelä-Karjalaan ja kiitokset omasta kappaleestani.


Keväällä masteroin myös Amorphiksen uuden levyn. Kenellekään näitä sivuja lukeneelle ei ole jäänyt epäselväksi kuinka merkittävä bändi Amorphis on minulle. Tekisin kundien eteen lähes mitä vaan – ja tällä kertaa teinkin – mutta jotain tapahtui loppumetreillä ja mulle tehtiin oharit. Aluksi vitutti niin ettei veri kiertänyt. Nyt vituttaa muuten vaan. No sainpahan ainakin itselleni yhden täydelliseltä soundaavan kappaleen levyä.