Uusimmat Kuvat Vihdoin Esillä

Kulunut kesä oli valokuvausrintamalla vilkkain harrastamiseni historiassa. En ole laskenut tarkkaa ottamieni kuvien määrää, mutta useampi tuhat niitä on. Ja kun kaikki kuvat, jotka karsimisen jälkeen jäävät jäljelle, pitää masteroida ja sen jälkeen niistä pitää valita sopiva kattaus kotisivuille laitettavaksi, niin aikaa kuluu uskomattoman monta miestyötuntia. Jospa valokuvaus olisikin ammatti ja noista miestyötunneista saisi palkkaa, niin mikäpäs siinä sitten, mutta elämässä täytyy tehdä muutakin kuin masteroida kuvia.


Vanhimmat kuvat ovat juhannuksen Himosfestivaaleilta. Sieltä ovat kuvakansiot Mokomasta, Kotiteollisuudesta, Amorphiksesta ja Pariisin Keväästä. Jämsässä vallinnut pilvinen ja synkkä sää antoi kuviin aivan omanlaisensa tunnelman, josta ainakin henkilökohtaisesti tykkään tosi paljon. Viikkoa myöhemmin oli Hevikultien Porvoon retki ja seuraavana päivänä siitä seurasi Sonisphere festival Helsingissä. Hevikultien retkistä laitan kuvia esille hieman valikoidusti etten paljasta liikaa kulttuuriyhtymämme luonteesta. Mua kyllä nauratti jo kuvia ottaessani, esimerkiksi ranta-aitan laiturilla Tuomaksen, Jounin ja Tonin makoillessa puoliunessa pelkät pyyhkeet ympärillään, että eivät tainneet ohi lipuvat veneilijät alkuunkaan aavistaa keitä rannassa retkotti, vaikka he häveliäästi meitä tutkiskelivatkin. Joukossa on myös muutama Toni Kakon otos, joista kiitos kuuluu hänelle. Toni flirttailikin seuraavana päivänä kameralleni Sonisphere festivaaleilla Sonata Arctican keikan aikana. Flirttaili siksi että hänen housunsa vetoketju oli rikki ja sepalus retkotti aukinaisena koko keikan ajan. Kirkkaassa päivänvalossa en ole aikaisemmin kunnolla kuvissani onnistunut, mutta In Flames otokset ovat ehkä parhaita, mitä olen pitkään aikaan saanut aikaiseksi.


On The Beach tapahtumasta Hietsun uimarannalta laitoin esille vain Pendulum DJ-setin ja Tinie Tempahin kuvat. No on siellä muutama Rihannakin, mutta vain kuriositeetin vuoksi. Tinie Tempah –kuvista tuli ihan taiteellisia sateisen ja synkän sään johdosta. Pendulumin kaksikolla oli hyvä meininki päällä ja se mielestäni näkyy myös kuvissa. Alkusyksystä löytyy keikallinen Amorphiksia Tavastialta ja tulossa on vielä ruutuja Nosturista. Olkoon tämä uutinen nyt valokuvauspainotteinen ja palataan masterointiasioihin seuraavassa päivityksessä.