Masterointilistat päivitetty

Uuden vuoden kunniaksi päivitin vihdoin masterointilistat joista selviää kautta aikain tekemäni CD-masteroinnit. Niitä on kasassa nyt 3430 albumia! Noista albumeista 1224 on raskasta musaa, metallia tai hard-rockia. Olen työskennellyt 1859:n eri artistin kanssa ja asiakkainani on ollut ainakin 583 eri yhtiötä. Huomatkaa että omakustannusasiakkaat lasken yhdeksi "yhtiöksi".

Viime vuosina työtahti on hiipunut tasaisesti ja masteroin "enää vain" 100 albumia vuodessa. Huippuvuosina 10-15 vuotta takaperin saatoin tehdä 250 albumimasterointia vuodessa. Tosin alkaneesta vuodesta tulee varmasti kiireellisempi kuin menneestä. Siihen vaikuttaa paitsi osakkuus Finnvoxissa niin myös kasvanut motivaatio ja valtava innostus tekemääni työtä kohtaan. Mun asiakkaista reilusti yli puolet tulee ulkomailta ja se osasto lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla, sana leviää ja työ puhuu puolestaan.


Viimevuonna kulta- tai platinalevyjä tuli kymmenkunta. Suurin kiitos niistä menee ainakin Nightwish-, Sakara- ja Universalosastoille. Tammikuu alkaa heti kiireisesti. Jonossa vuoroansa odottavat ainakin Stone, Kotiteollisuus, Pronssinen Pokaali, Stormlord, Visions Of Atlantis, Dignity, Finntroll sekä henkilökohtaisesti itselleni ehkä jo vuoden tärkein projektini, jota en paljasta vielä.


Olen ollut laiska kirjoittamaan blogia. Lyhyet ja nopeat facebook-uutiset vievät melkein kaiken huomion. On kuitenkin hyvä, että nekin näkyvät tässä etusivulla. Uusimmat kuvatkin on ladattu fb-sivuille, mutta yritän päivittää kansioita myös näille sivuille piakkoin.