Good Vibrations

kolmas-nainen-24-6-2010-kitaratPäivitetäänpä hieman uutisia täältä studion uumenista. Kevään masterointirintamalla on ollut sopivan vilkasta. Ilahduttavaa on ollut ulkomaisten asiakkaiden runsas määrä. Aina aktiiviset espanjalaiset ovat olleet ahkerasti yhteydessä. Tästä syystä ripustin Espanjan kartan studion seinälle ja tumppaan siihen nuppineulan aina uuden bändin masteroinnin valmistuttua. Samalla saan itselleni jonkinlaisen käsityksen siitä, mistä päin maata nämä hispanobändit ovat lähtöisin. Kunhan saan projektin päivitettyä loppuun niin kartassa on pitkälle toistasataa nuppineulaa!!!

Seuraava neulatyyny mikä pitäisi seinälle ripustaa on saapasmaan kartta. Italialaisia asiakkaita alkaa olla lähes yhtä paljon kuin espanjalaisia. Tulevaisuudessa ulkomaiset kontaktit tulevat vain lisääntymään. Filet liikkuvat verkossa nopeasti molempiin suuntiin eikä bändien läsnäolo näin ollen ole masteroinnissa välttämätöntä. Samalla olen alkanut tarjota mahdollisimman interaktiivista masterointia, jossa miksauksia ja masterointia tehdään rintarinnan ja haetaan molemmissa päissä optimaalista lopputulosta tekemällä töitä yhtaikaa.

Kuvauskeikkoja on ollut kevään aikana runsaasti. Kuvien muokkaus ja lataaminen tänne sivuille laahaa nyt hieman perässä, mutta käykää katsomassa uusimmat kuvat valokuvaus-osiossa. Sieltä löytyy kohta ainakin Stam1nan ja Amorphiksen Nosturissa otetut kuvat sekä Backyard Babiesin, Tarotin, Mokoman ja Michael Monroen Tavastialla otetut kuvat. Michael Monroen bändistä on sanottava sen verran, että oli äärettömän mukavaa ja nostalgista tavata monien vuosien jälkeen vanhaa koulukaveria Sami Yaffaa. On suorastaan pieni ihme ettei olla Samin kanssa tehty vielä yhdessä töitä vaikka ollaan oltu samalla alalla jo 25 vuotta... no Sami jopa vähän pidempään. Asia sovittiin kuitenkin yhdessä korjattavaksi. Well, what a gent and pure hearted man.

drums_041Musiikin ja soittamisen harrastaminen nousi kotona uusiin korkeuksiin kun saatiin vihdoin hankittua oikea rumpusetti. Tämän mahdollisti kaksi suurta persoonaa, joille lähtee tässä valtavat kiitokset. Varsinainen setti pannuineen, räkkeineen, pedaaleineen ja telineineen haettiin Children Of Bodomin treenikämpältä, jossa maestro Jaska Raatikainen opasti ensin tämän kakkossettinsä osien kasaamisessa ja sen jälkeen esitteli varsinaiset työkalunsa, joita Niku pääsi myös kokeilemaan. Jaskan bänditoverien ihmetellessä vieressä pakkasimme kannut autoon ja jätimme Allun, Roopen, Henkan, Jannen ja Jaskan vääntämään reapermetalliaan varsin edustavaan harjoitustilaansa. Jo aikaisemmin olimme saaneet Itä-Suomesta mittavan kasan symbaaleja ja nyt nämä Jukka Nevalaisen pellit yhdistettynä Jaskan rumpusettiin tekee Pearlin Children Of Nightwish –rummuistamme ainutlaatuisen ja ammattimaisen soittimen, jonka ääreen on aivan erityinen fiilis istua.

 

porkkala01Nightwishista puheen ollen... sain järjestettyä Holopaisen Tuomakselle ja Kinnusen Terolle hirsihuvilan Porkkalasta vuokralle, jotta pojat pääsivät demottamaan tulevia Nightwish klassikoita. Aavistelin etukäteen herrojen urakan olevan uuvuttavan, joten päätin auttaa myös ruokkimalla nämä nälkäiset musikantit yhtenä iltana ihan itse paikanpäällä valmistetulla neljän ruokalajin illallisella. Samalla oli mahdollisuus kuunnella Tuomaksen ja Teron aikaansaannoksia ja aistia tunnelmia tulevalta levyltä. Tuskin maltan odottaa...

 

 

 

Salibandyuutisia voi lukea omasta osiostaan, mutta sen verran on tässä lyhyesti todettava, että harva ihminen elämänsä aikana voi todeta olevansa jonkin alan mestari, mutta minä ja Niklas voidaan. Oilers NG94 joukkue voitti C-poikien Suomen mestaruuden kaudella 2009-2010. Sen saavutuksen arvon voi ymmärtää ainoastaan lajia seuraavat ja urheilusta kiinnostuneet. Kun tajuaa monien vuosien työn tuloksena ja pitkän kauden jälkeen viimeisessä pelissä loppusummerin soidessa, että oma joukkue on voittanut mestaruuden, sitä tunnetta ei pysty sanoin kuvaamaan. Jos apuvalmentaja saa siitä tunteesta tällaiset kicksit, niin voin vain kuvitella millainen pöhinä käy pelaajien päissä. Olen nyt ollut Oilersissa kahdeksan vuotta näiden ’94 syntyneiden poikien mukana ja sinä aikana saavuttanut 22 mitalia. Ensikaudella kuviot uusiutuvat, joukkueet vaihtuvat ja minä säädän siellä selustassa edelleen. Toivottavasti Niku pärjää myös tulevaisuudessa salibandyn pelaajana ja yhdessä saavutamme lisää mitaleja ja pokaaleita tämän hienon lajin parissa.

Salibandy -lehti (katso sivu sivu 32)

Espoon Oilers Inter, 94 ja NG94 mitalit