Cannesin punaisella matolla!

Jokavuotiset Midemin musiikkimessut pidettiin jälleen tammikuussa Cannesissa Ranskassa. Itselleni tämän vuoden osallistuminen oli jo seitsemäs kerta peräkkäin. Paitsi että tammikuussa on mukava karistaa pakkaset, lumet ja harmaat ilmat jaloistansa ja matkustaa aurinkoiselle Rivieralle, niin mielestäni on myös tärkeää osallistua Music Export Finlandin masinoimiin yhteismarkkinointitapahtumiin. Läsnäolollani viestitän, että Finnvox on tosissaan halutessaan kasvattaa ulkomaanliikevaihtoaan ja levittää asiakaskuntaansa maamme rajojen ulkopuolelle. Midemissä on mahdollisuus tavata ulkomaisia yhteistyökumppaneita sekä mahdollisuus löytää joitakin uusia kontakteja. Samalla näkee muita suomalaisia alan toimijoita, lähes kaikki samalla kertaa samassa paikassa.

 

Suomalaisessa musiikkiviennissä helposti tuijotetaan vain jo menestyneitä bändejä, heidän uusimpia saavutuksiaan ja tuoreimpia levyjään. Harvalle tulee mieleen, että meitä teknisen alan ammattilaisia on ollut tekemässä näitä miljoonia myyviä hittiartistien julkaisuja. Studioalan osaaminen on suomessa huippuluokkaa ja hintataso ulkomaihin verrattuna edullinen. Tätä osaamista ja etua pitäisi myös oivaltaa myydä ulkomaille. En tarkoita vain studioita, äänitystä, miksaamista ja masterointia, vaan nimenomaan henkilöitä, tuottajia, äänittäjä-miksaajia ja muita teknisiä osaajia!

 

Tähän väliin pannaan kiitokset ja onnen toivotukset, jotka menevät pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille Riku Pääkköselle. Rikun parikymmentä vuotta kestänyt ura Spinefarm Recordsin johtohahmona sai lopullisen päätöksensä tammikuun lopussa. Spinefarmin ja Finnvox Studioiden yhteistyötä ei pystytä ohittamaan kun puhutaan suomalaisen metallimusiikin noususta maailman huipulle. Riku Pääkkönen loi tyhjästä yhden maailman hienoimmista metallibrändeistä, joka nyt jatkaa suuren monikansallisen levy-yhtiön alaisuudessa kohti tuntematonta tulevaisuutta. Finnvox toivottaa Rikulle menestystä tulevaisuudessa valitsemallaan uralla. Tällä miehellä on vielä paljon annettavaa musiikkibisneksen saralla!

thumb_Dividead_01Matkan yhteydessä minulla oli mahdollisuus tavata Nizzalainen metallibändi Dividead, jonka kanssa meillä on ollut yhteistyövirityksiä meneillään. Pojat kutsuivat minut omalle treenikämpälleen kuuntelemaan livesoittoa ja jutustelemaan leppoisasti musiikkibisneksestä ja hevibändien asemasta Ranskassa. Bändin varsin ylellisessä harjoitustilassa sain kokea myös Cannesin punaisella matolla kävelemistä, koska treenikämpän lattia ja seinät olivat vuorattu sillä ihtellään. Miten julkkisten tallaama red carpet oli kämpän sisustukseksi päätynyt, sitä pojat eivät suostuneet kertomaan. Itse veikkaan pimeätä ja sateista keskitalven yötä, epäilyttävän hiljaa rantabulevardia lipuvaa harmaata pakettiautoa, jonka uumenissa mustiin Sentenced- ja Amorphis-huppareihin pukeutuneet naapurikaupungista tulevat hämärät hahmot mattoveitset käsissään...

 

Uusia valokuvia on muuten tulossa tänne piakkoin läjäpäin, ainakin Michael Monroeta, Viikatetta, Killing Jokea, Kotiteollisuutta, Amorphista, Crazy Worldia, Mokomaa ja Stam1naa.