Salibandyuutiset

oilers_ng_94_sm_kulta

Salibandymaailma voisi olla luuranko kaapissani, koska rock'n rollissa kuuluu sanoa, että "musiikki pelasti minut urheilulta". Tähän varsin rokkihenkiseen pallopeliin tutustuin poikani kautta. Vaahtosammuttimen kokoinen juniori alkoi harrastaa mailapeliä, missä laidat ryskyy, verkot heiluu ja miestä otetaan kuin kehässä. Pelin nopea tempo, vauhti ja paljon taitoa vaativa koordinaatioliikkuminen olivat asioita, joihin oli helppo ihastua. Ja niin kuin junioriurheilussa ja seuratoiminnassa niin usein on käyvä, myös minut silloin joutilaana isänä värvättiin valmentamaan poikani joukkuetta. Sillä tiellä olen edelleen ja tällä hetkellä enemmän "ammattilaisten apuna".

Halu oppia peluuttamisen saloja, taktista osaamista ja juniorien kanssa työskentelyä on vain kasvanut vuosien aikana. Tässä asiassa opettavinta on ollut havaita, kuinka pitkälle pääsee, kun on vain tarpeeksi innostunut jostain asiasta. Monet bändit ja artistit voisivat hyvinkin ottaa oppia urheilumaailmasta. Siellä operoiminen oman pääkopan kanssa on jokapäiväistä ja keskittyminen olennaiseen on tärkeintä eri tilanteissa. Ja mitä siihen vaahtosammuttimen kokoiseen junioriin tulee, niin äijä on nykyään yhtä pitkä kuin minä ja saamarin hyvä salibandypelaaja!  Tässä kohtaa kiitokset lähtevät Espoon Oilersin organisaatiolle, Hexi Artevalle, Oilers94:n ja Oilers Interin junnuille ja Johan Stoltille... ja tietysti Niklakselle.

SBsivu1


NG B:lle pettymysten kausi

Sunnuntaina 27.3. Tampereen Tenniskeskuksessa pelatussa B-poikien ratkaisevassa puolivälierässä Classic – NG B ratkottiin jatkoon menevä joukkue. Oilersin B-pojat olivat valmistautuneet peliin huolella ja kaikki näytti hyvältä ottelun alkuvihellykseen asti, jonka jälkeen melko pian kävi ilmi, että punapaitojen otteissa oli reilu annos ylimääräistä jännitystä. Pelikellon edetessä kävi ilmi että vastustajan voitonhalu, tunteen palo ja itseluottamus olivat ihan eri tasolla kuin vierailijalla. NG:n yleensä varma ja luotettava peruspelaaminen oli tipotiessään ja pelaajat tekivät harvinaisia ja heille epätyypillisiä virheitä, joista vastustaja rankaisi armotta. Classicille ansaittu voitto ja paikka neljän joukossa.

 

Näin Oilers NG B:n kausi loppui ennen aikojaan. Lopullinen sijoitus SM-sarjassa taitaa olla seitsemäs. Tämä on selkeästi pettymys kun sitä peilaa lähtökohtiin, millä kauteen startattiin. Joukkueen materiaalin piti olla erinomaista, valmennus huippuluokkaa ja tekeminen laadukasta. Asiat eivät vain aina mene suunnitelmien mukaan ja yllättäviäkin vaikeuksia kauden aikana kokenut joukkue ei koskaan hioutunut yhtenäiseksi ryhmäksi. Seuraavissa kappaleissa esitän oman näkemykseni asioiden kulusta. Voi olla etteivät muut ole samaa mieltä kanssani, näkevät asiat eri tavalla ja voi olla, ettei sanomiseni miellytä kaikkia, mutta siksi minulla onkin tällainen oma foorumi, jotta voin asioita sanoa.

 

NG B pysyy taistossa mukana

B-poikien SM-sarjaa on nyt pelattu puolet eli ensimmäinen kierros. Muutama peli näistä meni NG B:n osalta mollivoittoisesti, mutta sunnuntaina 9.1. Jyväskylän Happeelta riistetyt 2 pistettä auttoivat joukkuetta roikkumaan kisassa mukana, ja vielä ihan hyvissä asemissa. Sarjataulukossa sijoitus on vielä neljäs, mutta pisteitä on jaossa vielä 14, joten eiköhän toisella kierroksella öljypojat aloita kipuamisen kohti kärkeä.

Happeen B-pojat jäivät sunnuntaina RA:n maneesilla vedetyssä esityksessä totaalisesti norsun jalan alle. Jonglöörimäisen pirteästi esiintyneet punanutut akrobaattimaisia suorituksia esitellessään tekivät vastustajien harvoista hyökkäysyrityksistä lähes täysin aseettomia, kuin olisi liian suurta päätä yrittänyt tunkea leijonan kitaan. Happee yritti roikkua kuin trapetsilla pelissä mukana, mutta illan tirehtööreinä toimineet Lindroos ja Peltola molemmat silinteritempun tehneenä, enkä tarkoita sitä kanin vetämistä hatusta, vaan kolmella maalillaan johdattivat NG:n paraatia. Loppufanfaarin raikuessa taululla komeilivat 12-3 voittolukemat. Sirkusareena hiljenee, NG has left the building ja paluu kotihalliin on tosiasia.

 

Kenraaliharjoitus sunnuntain esitykseen ei sen sijaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla. SSV:n vieraana 5.1. keskiviikkona Pasilassa pelatussa ottelussa tuli karvas jatkoaikatappio suht hyvän esityksen päätteeksi. Jos pelattiin sunnuntaina RA:lla omituisella alustalla, niin samaa voidaan sanoa Pasilan parketista. Peli muistutti paikoin suurta flipperiä, missä kuula sinkoilee kovaa ja holtittomasti puskurista toiseen kenenkään pysymättä vauhdissa mukana. Meidän joukkueen peli loppui kohtalokkaaseen tilttiin ja nollaan pisteeseen, vastustaja sai extrapallon ja 2 pojoa plakkariinsa lisää. SSV on tällä hetkellä sarjan vahvin joukkue ja menossa kovaa vauhtia kohti lohkon ykköspaikkaa. Siitä kakkospaikasta NG B aikoo vielä tapella tosissaan ja toivottavasti oikealla salibandynpelaamisentaidolla, jotta erilaiset ulkopelilliset seikat eivät enää häiritsisi jalon pelin hienouksia.

B-Poikien SM-Sarja, Itälohkon tilastoja ja tuloksia

Käytä paluulinkkiä peruuttamiseen tai päivitä sivu niin pääset takaisin alkuun.

NG B:lle arvokkaat pisteet

NG B saalisti viikonlopun kahdesta SM-sarjapelistään 3 sarjapistettä. Lauantain kotiottelussa joukkue tahkosi tasan 5 – 5 Savonlinnan Top Teamin kanssa ja sunnuntain vieraspelissä Lappeenrannassa tuli sitten selvä 11 – 6 voitto NST:stä. Top Team ottelu noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin aikaisemmatkin SM-pelit. Alussa joukkue oli terävä ja hyvällä liikkeellä päästiin jo 4 – 0 johtoon. Sitten iski taas comfortable lead –syndrooma ja vastustajan muuttaessa pelitempoaan ei NG B leijuessaan pystynytkään vastaamaan haasteeseen. Kolmannessa erässä Topit menivät jo maalin johtoonkin, mutta onneksi tällä kertaa päästiin edes tasoihin. Toki jatkoajan loppuminuuteilla painostus oli kovaa ja kaikki mahdollisuudet voitto-osumaankin olivat olemassa, mutta tälläkään kertaa ei onnetar virnuillut punapaidoille.

 

Lappeenrannassa puitteet olivat hyvät, mutta viikoittaisista ”puulattiatreeneistä” huolimatta urheilutalon parketti tuotti jatkuvasti vaikeuksia. Pallo pomppi ja poltti lavassa yllättävän paljon ja peli muistuttikin paikoin sokeiden miekkailua pesäpallosäännöillä. Toki tälläkin taktiikalla NST poltettiin kotipesälle 11 kertaa heidän onnistuessa sivaltamaan vain 6 kertaa, joten hieman rennommin mielin ja hymynkare suupielissä joukkue voi siirtyä joulutauolle. Pelit jatkuvat 5.1. SSV:tä vastaan Pasilan Urheilutalolla.

NG B - Turpaan ja Pataan

NG B pelasi SM-sarjassa kaksi peliä viime sunnuntaina ja maanantaina. Ensimmäisessä pelissä tuli naapurinpojilta turpaan ja toisessa pelissä vahvemmilta pataan. Lauantaina allekirjoittanut seurasi on-line tulospalvelusta, kuinka muut SM-sarjajoukkueet pelasivat kummallisia pelejä ympäri suomea – pelejä, joissa ennakkokaavailujen mukaan toisen piti joko voittaa selvästi tai molempien vääntää tasaisesti, mutta lopputulokset olivatkin yllättäviä. Toisaalta pelien sisällä tapahtui ihmenousuja kuin myös totaalisia romahduksia. Kun sitten tuli oma vuoromme pelata, niin saivatpahan muut ympäri suomea tulospalvelun kautta todeta, kuinka kummallisia voivat salibandypelit olla.

 

Sunnuntaina Indians B94:ää vastaan johdimme pelin puolessa välissä 5-0 ja toisen erän lopussakin vielä 6-2, mutta viimeinen erä hävittiin 2-8. Tätä minä kutsun turpaansaamiseksi. Maanantaina jatkettiin siitä, mihin sunnuntaina jäätiin. Tapanilan Erä meni ekassa erässä jo 3-0 johtoon ja usko omaan tekemiseen on koetuksella, peli ei kulje ja vastustaja pyörittää mielin määrin. Toisen erän lopussa numerot olivat Erälle jo 8-2 ja pelin luultiin olevan ohi. Kolmas erä ja runsaassa viidessä minuutissa NG B iski 5 maalia ja nousi yhden päähän vastustajasta. Tällä kertaa kiri ei kuitenkaan riittänyt, pataan tuli ja pisteet jäivät Mosalle.

 

Syitä moiseen vuoristoratapelaamiseen on varmasti monia, mutta suurin riski tappioiden käsittelemisessä on se, jos vikaa ei löydetä itsestä. Jokainen tekee virheitä ja niiden tunnustaminen on ainoa tie niistä oppimiseen. Jokaisella meistä on eteisessä tai kylppärissä kotona peili. Nyt nenä kiinni siihen ja pitkä tuijotus sitä kaveria silmiin, joka sieltä vastaan katselee. Kysykää siltä, mitä te voisitte itse tehdä ensikerralla paremmin!

NG B:lle avausvoitto SM-sarjassa

NG B otti ensimmäisessä SM-sarjapelissään vakuuttavan voiton Porvoon salibandyseuran B-pojista 15-5 numeroin. Sunnuntaina 21.11. THT:lla pelatussa ottelussa nähtiin muutenkin paljon tapahtumia, kun joukkueet keräsivät yhteensä 28 minuuttia jäähyjä. Peli oli kuitenkin siistiä ja vauhdikasta ja jäähyjen määrä kertoo enemmän siitä, että joukkueiden oli selvästi hankala löytää sallittua toimintatapaa tuomarien vetämästä linjasta. Kotijoukkueella meni kaksi erää tätä linjaa ihmetellessä ja purnaamiseen keskittymisessä, kunnes kolmannen erän alussa jäähysuman helpottaessa iskimme lopullisen naulan vastustajan ohimoon. Siihen loppui PSS:n pyristely ja rimpuilu.

 

Ottelun alussa koettiin juuri ne vaikeimmat tunteiden vuoristoradat. Ensin punapaidat siirtyvät hyvin nopeasti 3-0 johtoon. Tuntuu varmaan siltä, että jokainen veto menee sisään. Sitten selkä nousee pystyyn, lopetetaan pelaaminen ja otetaan siihen läjään vielä pari tyhmää kakkosta. Yks kaks peli onkin kolme kaks ja siitä ei tullutkaan läpihuutojuttua. Yrittäpäs siinä tilanteessa taas aloittaa asenteellisesti alusta, kääntää oman pelisi kurssi ja ottaa tilanne uudestaan haltuun, kun olet omaa tyhmyyttäsi päästänyt kaverin peliin mukaan. Ainakin alivoimaa tuli treenattua – välillä kahdenkin miehen alivoimaa - onneksi suht hyvällä menestyksellä.

 

Lopun selviä numeroita ei kannata hirveästi tuijotella. Tuntuu siltä ettei PSS näyttänyt parasta osaamistaan. Kaksi sarjapistettä jäi kuitenkin Espooseen, mutta molemmat joukkueet varmasti tulevat parantamaan tästä. Sen verran niiden kummankin potentiaalista minäkin tiedän jotain. Kiitos oman joukkueen toimitsijoille hyvin hoidetusta työstä ja kiitos yleisölle hyvästä kannustuksesta.

NG B SM-Sarjassa kovaan Itälohkoon

Tällä kaudella Espoon Oilersin B-pojilla on vuoro kuulua taas SM-sarjan Itälohkoon. Maantieteellisesti sillä ei ole mitään väliä mihin päin Suomea sitä Tapiolasta starttaa pelimatkoille. Ennakkoon kovemmalta tuntuva Itälohko sopii joukkueellemme kuin pallo lapaan. Aikaisemmista vuosista on opittu monellakin rintamalla, että kovat pelit opettavat ja valmistavat joukkuetta ja sen yksilöitä parempiin suorituksiin kevään ratkaisupeleissä. En väheksy tässä Länsilohkon pelejä – kyllä sielläkin saa vääntää tosissaan paikasta kolmen parhaan joukossa. Sieltä itse nostaisin ennakkosuosikeiksi molemmat Tampereen joukkueet Classikin ja KooVeen sekä aina vaarallisen kestomenestyjä TPS:än. Muut sitten yrittävät horjuttaa näiden marssia minkä pystyvät.

 

Itälohkossa NG B:n lisäksi pelaavat siis pääkaupunkiseudun joukkueet Indians B94, SSV sekä Erä, kehä kolmosen ulkopuolelta tulevat kinkereihin PSS Porvoosta, NST Lappeenrannasta, Happee Jyväskylästä ja Top Team Savonlinnasta. Näistä ennakkoon kovimmilta tuntuvat Helsingin joukkueet sekä Happee. Koska pelit tullaan pelaamaan kaksinkertaisena sarjana (yksi vieraissa, yksi kotona) ja yksittäisinä peleinä, niin Itälohkon vahva pääkaupunkipainotteisuus ei ainakaan ole haitaksi. Pidemmälle matkalle joudumme ainoastaan Savonlinnaan, Lappeenrantaan ja Jyväskylään, joten joukkueen budjetti kiittää! Kotipelit NG B tulee pelaamaan THT Centerillä. Tavoite on olla kolmen parhaan joukossa ja saavuttaa suora play-off paikka ilman karsintoja.

 

Koska NG B, SSV, Indians ja Eräkin pelaavat samassa lohkossa, niin aikaisemmin näiden joukkueiden kanssa aloitettavaksi sovittu Matador-Cup jääkin pois ohjelmasta. Tämän harjoitusturnauksen tilalle joukkueen täytyy etsiä muita vaihtoehtoja, mutta eiköhän vapaaehtoisia sparraajia aina löydy. Halukkaat voivat ilmoittautua. Sarja pyörähtää käyntiin parin viikon päästä, joten toivotamme kaikki taitosalibandystä kiinnostuneet tervetulleiksi kannustamaan punapaidat voittoihin. Tarkempi otteluohjelma tulee joukkueen kotisivuille heti kun se vaan saadaan valmiiksi.

NG B SM-Välikarsinnassa Turussa

NG B raivasi tiensä tämän kauden B-poikien SM sarjaan sunnuntaina 31.10. Turun Leaf Areenalla pelatussa välikarsintaturnauksessa. Etukäteen kovaksi rankatusta A-lohkosta irtosi piikkipaikka puhtaalla pelillä. Nämä kolme peliä saman päivän aikana tarjosi sekä hienoja onnistumisia että väkinäisempää puurtamista, mutta tyylipisteiden vielä puuttuessa arvosteluasteikosta nämä tulokset riittivät mainiosti 16 parhaan joukkoon Suomessa. Kolme kovaa ja fyysistä peliä yhteen päivään puristi mehut punapaidoista, mutta joukkueen tämänhetkinen suoritustaso on sitä luokkaa, että vähän heikommillakin kierroksilla saadaan peleistä pursotettua voittoja.

 

Aikainen aamulähtö Espoosta ja pomppuinen moottoritie ei häirinnyt valmistautumista ensimmäiseen peliin. Joukkueen syttymistä liekitti isäntäjoukkue TPS, joka on varmasti kaikissa ikäluokissa ennemminkin ennakkosuosikki kuin haastaja. Tällä kertaa turkulaisen flambeerauksen suorittikin master chefs NG B, joka tasaisella ja varmalla suorituksella friteerasi vastustajan ruokailuvälineettömäksi ja tarjoili kirsikaksi kakun päälle 4 hienoa maalia. Pizzakeisarin perillisilläkin olivat omat paikkansa iskeä pyöreä muna sarakkeesta rikki, mutta häkinvartijamme hoiti viimeisetkin susimustat pois kanalan ovelta kärkkymästä. Voitto NG B:lle tästä kokkisodasta puhtaasti 4-0.

 

Ensimmäisen pelin voiton jälkeen täyttä itseluottamusta puhkuva punakone alkoikin yskähtelemään päivän toisessa pelissä. Riihimäkeläisen SC Top –joukkueen ennakkoluuloton taistelu nyt ennakkosuosikkina peliin lähtenyttä Ängeebeetä vastaan oli vaarallista ja tuloksellistakin. Radanvarren rakkikoirat pysyivät tiukasti lahkeessa kiinni varsinkin kun oman joukkueen peliä vedettiin vanhan dieselin lailla vaikka tekemisen piti muistuttaa pendoliinon liitoa! Mutta alussa kehutulla rutiinisuorituksella saatiin runtattua yksi maali enemmän kuin vastustaja, joten asemalle saavuttuamme taululla oli 4-3- voittonumerot. Mutta junailijan lakinnosto vastustajalle hyvästä väännöstä.

 

Päivän viimeiseen tangoon kutsui Peliveljet Seinäjoelta. Ottelusta muodostui samanlainen hiihtoliiton suosittelema rivitanssi kuin SC Top –pelistä. Tässä vaiheessa lohkovoitto oli jo varmistettu, joten tavoitteeksi otettiin rento ja vapautunut suoritus. Tavoitteeseen ei ihan ylletty vaan kylläiset ängeet pyörittivät kylläkin peliä, mutta melko näennäisesti ja tehottomasti. SPV:kin roikkui pelissä mukana lähes loppuun asti, mutta Leaf Areenan summerin inahdettua Oilers NG B pääsi vihdoin pälkähästä 4-1 numeroilla ja sählyjengien tangokuningas oli kruunattu. Kuuluisan turkulaisen rasvaletun jälkeen joukkueen jokainen pelaaja pääsi vihdoin ansaitulle huilille.

 

Niin kuin valmentajat totesivat TPS pelin jälkeen, niin nyt oli ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että kausi on alkanut. Tästä eteenpäin pelataan sitten oikeista sarjapisteistä ja nautitaan oikeasta ottelutunnelmasta täysmittaisissa peleissä. Isot herrat liitossa vaan ensin ratkaiskoon onko Espoo maantieteellisesti enemmän lännessä kuin karttapainopisteeltään kuitenkin idässä?

NG B Lohkovoittoon Lohjalla

B-poikien SM-alkusarja jatkui Lohjalla pelatussa turnauksessa 16.10. NG B:llä panoksena oli piikkipaikka ykköslohkossa ja näin ollen paremmat lähtökohdat välikarsintaan. Sarjajärjestelmä on tänä vuonna melko armoton eikä löysäilyyn tai huonoon asenteeseen ollut lainkaan varaa näissäkään alkusarjan peleissä. Vaikka kaivoskaupungissa olimmekin ei pisteiden kaivamiseen tarvittu kovinkaan järeitä työkaluja. Asenteellisestikin ihan ”maan pinnalla” pelanneet kaivosmiehemme saapuivat kotiin 4 pistettä rikkaampana ja lohkovoitto ansaittuna. Paljon jäi vielä parantamisen varaa ja jokaisella pelaajalla olisi itsetutkiskelun paikka, miten voisi kehittää ja parantaa omaa tekemistään niin harjoituksissa kuin peleissä!

 

Ensimmäisessä pelissä M-Team taipui viidessäkymmenessä kolmessa minuutissa, kun punapaidat takoivat tauluun 13-1 voittonumerot. Tehot jakautuivat mukavan tasaisesti usealle pelaajalle vaikka peli ei ollut ihan vapautunutta. Tämäkin peli ratkesi jo ensimmäisessä erässä. Siitä huolimatta joukkue yritti saada siitä hyödyn irti hyvänä pallollisena harjoituksena. Toisessa pelissä Kirkkonummen Rangers pyristeli puolituntia ennen kuin totesi tehtävänsä mahdottomaksi. Hyvällä liikkeellä peleissä ollut NG B teki tästäkin pelistä hyvän harjoituksen ja korjasi voiton 8-2 numeroin. Mukavana lisämausteena peluutimme toisessa pelissä NG 95 –joukkueelta lainassa ollutta maalivahtia, jonka työskentely tolppiemme välissä oli juuri niin laadukasta kuin tässä tilanteessa voi olettaa. Kiitos Timille!

 

Seuraava tavoite on kahden viikon päästä pelattavissa SM-välikarsinnoissa. Siellä pitäisi selvittää tie kuudentoista joukkueen joukkoon ja valtakunnalliseen SM-sarjaan. Ehkä vihdoin pääsemme pelaamaan niitä ns. oikeita pelejä.

NG B Aloitti Kahdella Voitolla

Viikonloppuna startannut B-poikien suomenmestaruusjahti käynnistyi NGB:n osalta odotetusti. Ruskeasuolla pelatussa alkusarjan turnauksessa jalkoihin jäi ensin Indians B93 ja sitten LoSB Future. Teemana peleihin olikin oikeanlaisen asenteen löytäminen heti alusta, koska sarjajärjestelmä on melko armoton eikä pistemenetyksiin ole paljoa varaa. Ennakkosuosikkina jokaiseen alkusarjan peliin lähteminen ei ainakaan helpota eikä vapauta tunnetusti suoritusta, mutta näissä kahdessa pelissä joukkue selvisi odotuksista hienosti.

 

Indians tippui kyydistä jo ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen peli muuttui tasaisen klimppiseksi puuroksi ilman maukkaampia hillosilmiä. Tästä sunnuntaimatineasta 10-1 voitto. Onnistumiset joukkueen sisällä jakautuivat mukavasti monelle pelaajalle, mikä on vain osoitus materiaalin laajuudesta.

 

Lohjan B-pojat taas antoivat alusta asti kunnon vastuksen ja ensimmäisen erän jälkeen olikin meidän vuoro olla 1-3 tappiolla. Valmentajien tiukkasävyinen puhuttelu ensimmäisellä erätauolla käänsi joukkueen mentaalimittarin 180 astetta ja kentällä alkoi tapahtua. Huonoon valmistautumiseen, p**kaan asenteeseen ja ylimieliseen pelaamiseen on kaatunut moni hyväkin joukkue, joten NGB otti ohjat haltuun ja iski toisessa erässä 5 maalia vastustajan nollaa vastaan. Kolmannessa erässä vastustajan alussa pitämä kova vauhti alkoi näkyvästi hyytyä ja kovakuntoiset öljymiehet pyörittivät peliä varsin näyttävästi ja iskivät taululle voittonumerot 8-4.

Seuraavan kerran pelataan Lohjalla 16.10. ja asennekasvatusoppitunnit jatkuvat siis siellä!

NG B Mestareiden Cupissa

Elokuun puolivälissä valittu kauden 2010-2011 Oilers NG B on suurimmaksi osaksi yhdistelmä kahden ikäluokan suomenmestarijoukkueista. Viime kaudella Oilersin B-pojat uusivat mestaruutensa samalla kun NG 94 saavutti seuran historian ensimmäisen C-poikien mestaruuden. Lisäksi nykyinen NG B on saanut kokoonpanoonsa muutaman vahvan paluumuuttajan ja tällä erittäin lupaavalla ryhmällä, vain puolitoista viikkoa perustamisensa jälkeen, joukkue suuntasi Turkuun alkukauden tärkeimpään turnaukseen Mestareiden cupiin.

 

Kauden 2010–2011 tavoitteet on asetettu vasta kevään ratkaisupeleihin, joten tästä alkukauden jo legendaarisesta turnauksesta ei liikoja odoteltu. Turnaus on aina ollut erittäin hyvin järjestetty, tulospalvelu toimii kotijoukoille asti ja sopiva joukkueiden hehkutus ennakkoarvioissa saavat osallistujilta hyväksyvää hyminää. Tänä vuonna NG B olikin järjestäjien arvioissa rankattu ehkä turhankin korkealle kun pojat ottivat yhteispelissä vasta ensiaskeleitaan. Eikä vauvamainen taaperrus ollut edes alkanut kun osa pelaajista oli jo siirtynyt vanhusten vaivojen pariin. Oli kipeitä kylkiluita, vääntyneitä nilkkoja, kolottavia polvia, jomottavia nivusia, murtuneita neniä, auenneita silmäkulmia, flunssaa ja kuumetta. 20 pelaajaa aloitti turnauksen ja 10 tervettä oli parissa viimeisessä pelissä ehjänä. Seitsemästä pelistä saldona oli 4 voittoa, yksi tasuri, kaksi tappiota ja kolmas sija pronssimitaleineen. Joukkueet pelasivat muutenkin paljon ristiin, joten suuria johtopäätöksiä tämän hetken voimasuhteista ei kannata vetää. Sarja-avaukseen mennessä pitää vain saada NG-toipilaat kuntoon ja matka kohti kevään finaalipelejä voi alkaa!

NG94 On Suomenmestari 2009-2010

NG94 kruunattiin C-poikien suomenmestariksi viikonloppuna 17.-18.4. huipentuneissa finaalipeleissä. Mestaruus oli joukkueellemme katkolla jo lauantaina kotihallissa pelatussa toisessa finaalissa, mutta sen pelin Tapanilan Erä pystyi vielä kääntämään 8-5 voitoksi, joten lopullista ratkaisua haettiin viimeisessä pelissä sunnuntaina Mosahallissa.

Peli alkoi meiltä erinomaisesti ja eteni muutenkin hallinnassamme aina kokonaiset kaksi erää. Ensimmäisen jälkeen tilanne meille 4-1 ja toisen erän lopussa 7-2. Viiden maalin johto ennen viimeistä erää... ei me pystytä tätä enää sössimään, ajatteli allekirjoittanut. Mutta vastassa oli kuitenkin suomen toiseksi paras juniorisalibandyjoukkue, joka saikin draivin päälle, kun meidän pojilla alkoi ajatus harhailemaan jo mahdollisiin voitonjuhliin. Aikalisällä saatiin puhallettua poikiin sen verran taistelumieltä, että selvittiin Erän loppupuolen vyörytyksestä. Lopputulos 8-6 ja sitten olikin voitontanssin aika, NG94:n vuoro kuitata kultaiset mitalit ja nostaa pokaali kohti hallin kattoa.

Oilers NG94 SM-finaaleihin

NG94 selvitti pääsiäisenä pelatuissa välieräotteluissa tiensä C94 sarjan finaalipeleihin. Vastustajaksi tulee Tapanilan Erä, kuten edellisessä raportissani ennustin. Miten joukkueemme tänne asti on taivaltanut, kerrataan sitä tässä lyhyesti.

Puolivälierävastustajanamme olivat Tikkurilan Tiikerit. Siitä taistelusta povattiin erittäin tasaista ja meille vaikeata. Ensimmäisestä pelistä Tikkurilan urheilutalolla selvisimme varsin selvänumeroisena voittajana. Valmistautuminen oli tehty huolella ja vastustajan pelityyli oli tiedossa, joten peli oli taktiikan voitto vastustajan sinnikkäästi noudattamasta pelityylistä. Vaikka he toiseen puolivälieräpeliin muuttivatkin hieman pelitapaansa, joukkueemme reagoi tehokkaasti muutoksiin ja näin tästä kotipelistäkin selvisimme voittajina ja etenimme välieriin suoraan 2-0 voitoin... vastoin kaikkia ennakko-odotuksia... siis muiden, itse uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme.

Välieräsarjasta muodostui Espoon sisäinen valtataistelu kun vastustajaksi valikoitui Westend Indians. Tästä sarjasta piti tulla vastustajan näytöstä meidän ollessa vain statisteina kentällä, vaan kuinkas sitten kävikään? http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuinkas_sitten_kävikään%3F . Etenimme finaaliin 2-1 voitoin... vastoin kaikkia ennakko-odotuksia... siis muiden, itse uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme.

NG94 jatkoon SM-sarjassa

94 Poikien SM-runkosarjan länsilohkon viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina 7.3. Porin Urheilutalolla. NG94:llä play-off peleihin pääsy oli täysin omissa käsissä ja joukkue vastasi huutoon ottamalla voitot päivän molemmista peleistä. Näin ollen joukkue saavutti runkosarjassa länsilohkon kolmannen tilan ja suoran jatkopaikan pleijjareihin ilman karsintapelejä. Tuleva vastustaja selviää vasta viikon päästä pippurien kasvimaalla pelattavan karsintaturnauksen jälkeen, kun Itälohkon ykkönen Tapanila Bluejackets valitsee itselleen partnerin meidän ja tuon karsintaturnauksen voittajan väliltä. Tuskin Mosalla niin tutkalla ollaan, että haluaisivat kesälomille jo seuraavasta vaiheesta valitsemalla huippukuntoon tuunatun punakoneemme jo puolivälierävastustajakseen. Me kun olemme laskeneet pelaavamme Mosalla vasta finaaleissa ☺

NG94 Turnausisäntänä SM-sarjassa

94-poikien toiseksi viimeinen SM-sarja turnaus pelattiin lauantaina Kauklahden THT:lla NG94 joukkueen toimiessa vastuuvuoroisena järjestäjänä. Tällä kertaa kiitänkin heti raportin alussa kaikkia osallistuneita vanhempia, jotka urakoivat toimitsijoina, tulospalvelussa ja kannustusjoukoissa ehtymättömin voimavaroin. Ennakkoon pelätyistä ruuhkista selvittiin säikähdyksellä ja kaikin puolin tilaisuudella oli hienot puitteet. Kiitos myös vieraileville joukkueille, jotka olivat isoissa osissa päivän jännitysnäytelmissä.

Oilers NG94 kävi haistelemassa Storvreta -tunnelmia

Espoon vet jag inget om... luki Salems If:n kotisivuilla ennakkoarviossa, jossa spekuloitiin lohkostamme mahdollisesti jatkoon menijöitä. Vaan nytpä tietävät ainakin någonting! Maailman suurin juniorisalibandyturnaus, Uppsalassa Ruotsissa järjestettävä Storvreta Cupen 2009 ei olisi voinut joukkueeltamme paremmin alkaa. Paitsi että valitsimme matkustustavaksi lentämisen laivamatkan sijaan, niin myös alkusarjan kaikki neljä peliä menivät lähes täydellisesti. Kolme voittoa ja yksi tasapeli (0-0), vain yksi päästetty maali neljässä pelissä ja lohkovoitto kovien ruotsalaisnimien nenän edestä teki joukkueestamme kertaheitolla tunnetun länsinaapurimme salibandypiireissä. Pandoran ja E-typen pilaamassa eurohumppasveamammas hemmetissä punapaitaiset raadonsyöjämme hevimetsien synkistä syövereistä ja metallipajojen patojen alla varttuneet Lordeja aamupalaksi popsivat sählyduunarit näyttivät vastustajilleen sen kuuluisan kaapin paikan... tätä huonekalua siinä siirrettäessä tuli sitä ravistettua ja sekoitettua sen verran, että mahtaakohan naapurin poika edes löytää enää ulos kaapista.

Sivu 1 / 2