Oilers NG94 SM-finaaleihin

NG94 selvitti pääsiäisenä pelatuissa välieräotteluissa tiensä C94 sarjan finaalipeleihin. Vastustajaksi tulee Tapanilan Erä, kuten edellisessä raportissani ennustin. Miten joukkueemme tänne asti on taivaltanut, kerrataan sitä tässä lyhyesti.

Puolivälierävastustajanamme olivat Tikkurilan Tiikerit. Siitä taistelusta povattiin erittäin tasaista ja meille vaikeata. Ensimmäisestä pelistä Tikkurilan urheilutalolla selvisimme varsin selvänumeroisena voittajana. Valmistautuminen oli tehty huolella ja vastustajan pelityyli oli tiedossa, joten peli oli taktiikan voitto vastustajan sinnikkäästi noudattamasta pelityylistä. Vaikka he toiseen puolivälieräpeliin muuttivatkin hieman pelitapaansa, joukkueemme reagoi tehokkaasti muutoksiin ja näin tästä kotipelistäkin selvisimme voittajina ja etenimme välieriin suoraan 2-0 voitoin... vastoin kaikkia ennakko-odotuksia... siis muiden, itse uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme.

Välieräsarjasta muodostui Espoon sisäinen valtataistelu kun vastustajaksi valikoitui Westend Indians. Tästä sarjasta piti tulla vastustajan näytöstä meidän ollessa vain statisteina kentällä, vaan kuinkas sitten kävikään? http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuinkas_sitten_kävikään%3F . Etenimme finaaliin 2-1 voitoin... vastoin kaikkia ennakko-odotuksia... siis muiden, itse uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme.

Sarjan ensimmäisessä pelissä Ruskeasuolla olimme suurissa vaikeuksissa. Tämä peli hävittiin huonoon toiseen erään ja lievään tehottomuuteen, josta kertoo myös veskarien torjunnat (Indians 51, Oilers 35). Mutta parasta tässä joukkueessa on se, miten ensin valmentaja ja sitten pelaajat pystyvät ja osaavat reagoida tilanteiden muuttumiseen. Toisesta pelistä THT:lla muodostui taas taktiikan voitto. Peli eteni suunnitellusti loppusummeriin asti ja muutetut kokoonpanot toimivat lähes kuten pitikin. Ratkaisevaan kolmanteen peliin Ruskeasuolle lähdettiin vahvasti omaan peliimme uskoen!

Ja pelin alku olikin tyrmäävä. Kymmenen minuutin kohdalla numerot meille 3-0 ja peli täysin hallussa. Nyt oli vastustajan vuoro reagoida taktiikassaan ja kovalla paineella karvaten Inkkarit saivatkin peliämme sekoitettua. Loppujen lopuksi ottelusta saavutettiin vain ”torjuntavoitto” eikä se pelillisiä hienouksia tarjonnut. Vastustaja kipsasi selvästi ennakkosuosikin paineissaan ja lopulta ottelu ratkesi maalivahtipeliin ja vastustajan virheisiin, joista päästiin rankaisemaan tärkeimmillä hetkillä. Paikka finaalipeleissä kuuluu ehdottomasti tälle joukkueelle! Töitä on tehty määrätietoisesti nyt kaksi vuotta ja nimenomaan tavoitteena menestyminen tänä vuonna. Tämä joukkue ei ole missään vaiheessa hakenut mitään pikavoittoja tai oikoteitä menestymiseen. NG94:ssä on uskottu valmentajan opein ainoastaan kovaan ja raakaan työntekoon. Ja koska joukkue on ollut vahvasti sitoutunut tähän rankkaan duuniin, on mielestämme SM-sarjan mitalit vähintäänkin ansaitut.

Lopuksi vielä isot kiitokset ja vähemmän ystävälliset terveiset. Joukkueessamme on nyt tajuttu kesätreenien suuri merkitys. Kuntopohja on hyvä ja joukkue jaksaa painaa täysillä pitkiä pelejä loppusummeriin asti. Pelin aikana ja erätauoilla tankkaaminen on noussut arvoon arvaamattomaan ja tästä tehtävästä porukassamme on onnistuttu täydellisesti. Siitä suurimmat kiitokset kuuluvat huoltajalle, kiisselisedälle, Johan Stoltille.

Sitten ne vähemmän mairittelevat terveiset, jotka menevät Indiansin organisaatioon siitä hyvästä, että ovat ahneuksissaan alkaneet perimään pääsymaksuja junioripeleissään. Tämä on mielestämme ala-arvoisen ahnetta ja näillä sarjatasoilla pelin henkeen kuulumatonta. Kun Oilers NG94 pelaa tänä keväänä SM-sarjan finaaleissa, niin joukkueen pelaajat vanhempineen kutsuvat kaikki halukkaat kannustamaan punanuttuja voittoon ja katsomaan huippusalibandyä lauantaina 17.4... ILMAISEKSI!